Zelf energie opwekken met zonnepanelen

Geplaatst op woensdag 9 juni 2021

De zon begint weer te schijnen en we kunnen eindelijk genieten van het mooie weer. Heb je wel eens nagedacht over de aanschaf van zonnepanelen? Een energiezuinig huis is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor jouw eigen portemonnee. Door zonnepanelen op het dak te installeren, bespaar je op de energiekosten én wek je een deel van jouw stroom op een duurzame manier op. En: ook bij bewolkt weer, doen de zonnepanelen hun werk.

Slim en duurzaam investeren

Zo geniet je niet alleen van de zon als je in de tuin zit, maar draag je ook bij aan een beter klimaat én bespaar je ieder jaar honderden euro’s. De grote voordelen van zonnepanelen zijn dat ze steeds goedkoper worden, dat zonlicht nooit opraakt en dat bij het omzetten van het zonlicht naar elektriciteit geen schadelijke stoffen vrijkomen of broeikasgassen ontstaan. Zonnepanelen gaan ruim 25 jaar mee en zijn daarom een hele duurzame en slimme investering in jouw huis.

Hoeveel kost het en wat bespaar ik?

Een set van tien zonnepanelen kost ongeveer € 4.700. Dit is een gemiddeld aantal panelen voor een hoek- of tussenwoning. Daarmee bespaar je jaarlijks ongeveer € 600. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld achttien panelen nodig en dat kost € 7.600. Hiermee bespaar je per jaar € 1.050. Je verdient de zonnepanelen dus in acht jaar alweer terug. De prijzen zijn inclusief omvormer, installatie en BTW. Wist je dat je BTW terug kunt vragen als je voor de eerste keer zonnepanelen aanschaft? Daarmee krijg je ook nog zo’n € 760 terug.

Kijk op www.waalre.nl/duurzaamheid

Wil je weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Wil je de kosten en baten goed afwegen? Of meer informatie over hoe je te werk kunt gaan? Ga naar www.waalre.nl/duurzaamheid. Daar vind je alle informatie over deze energiebesparende maatregel en meer informatie en tools om zelf aan de slag te kunnen gaan voor een duurzamere woning. Zo werken we met elkaar aan een duurzaam, schoon en groen gemeente Waalre!

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.