Week van de Jonge Mantelzorger

Geplaatst op dinsdag 1 juni 2021

1 t/m 7 juni staat in het teken van Jonge Mantelzorgers. Ongeveer een kwart van de jongeren (onder 24 jaar) groeit op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of andere ondersteuningsbehoefte. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur.

Deze jongeren helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en helpen met het regelen van de zorg. Maar daarnaast maken ze zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten, en missen ze soms de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger vragen we aandacht voor deze jongeren. We brengen deze doelgroep bij professionals onder de aandacht. We maken hen bewust van het belang om jonge mantelzorgers te herkennen en te ondersteunen.

Steunpunt Mantelzorg Waalre

Aan jongeren die opgroeien met zorgen voor bijvoorbeeld een vader of moeder, broer of zus, doen we een oproep zich te melden bij het Steunpunt Mantelzorg Waalre. Maak je bekend, laat weten wat jou zou kunnen helpen om je zorgen te verminderen. Jongeren die zich in de maand juni melden bij het Steunpunt Mantelzorg gaan we verblijden met een cadeaubon. Die mag je dan gebruiken om voor jezelf iets leuks te kopen. Deze actie loopt tot 30 juni.

Aanmelden

Aanmelden kan bij Steunpunt Mantelzorg, Goed voor Mekaar Waalre, via mail info@goedvoormekaarwaalre.nl of telefonisch via 06-25762422 op werkdagen tussen 9.30 - 12.00 uur. Steunpunt Mantelzorg Waalre is aangesloten bij Goed voor Mekaar Waalre.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.