Bibliotheek ook de komende jaren zeker van plek in Waalre

Geplaatst op dinsdag 1 juni 2021

De gemeente en Bibliotheek Eindhoven vieren de nieuwe overeenkomst met taartDe gemeente Waalre en de Bibliotheek Eindhoven hebben een nieuwe overeenkomst gesloten. Dit betekent dat de Bibliotheek Waalre vanaf 2022 nog zeker vier jaar in het dorp blijft.

De Bibliotheek Waalre – onderdeel van de Bibliotheek Eindhoven – zit in Het Huis van Waalre én is aanwezig op alle basisscholen in Waalre. De gemeente en bibliotheek zetten zich gezamenlijk in voor een goede lees-, taal- en digitaalvaardigheid bij kinderen, en voor een preventieve aanpak van laaggeletterdheid. Daarnaast is de bibliotheek een plek voor inspiratie en ontmoeting. Met een (online) programma van workshops en lezingen draagt de bibliotheek bij aan de brede ontwikkeling van kinderen en volwassenen.

De bibliotheek in Het Huis van Waalre

Rondom het Grand Café in Het Huis van Waalre is een mooie en actuele collectie boeken voor alle leeftijden te vinden. Daarnaast is alles uit de uitgebreide collectie van de bibliotheek in Eindhoven gratis te reserveren en in Waalre af te halen en in te leveren. Ook kunnen inwoners gebruik maken van de collectie e-books en luisterboeken van de Online bibliotheek.

Coronamaatregelen

De bibliotheek in Waalre is na versoepeling van de maatregelen vanaf donderdag 20 mei weer beperkt open. Kijk voor de meest actuele openingstijden op de website van Het Huis van Waalre. Zodra de coronamaatregelen het toelaten, gaan de wekelijkse activiteiten ook weer van start. Dan wordt er elke woensdagmiddag voorgelezen en geknutseld. Tijdens het DigiCafé op dinsdagmiddag helpen deskundige vrijwilligers inwonersmet vragen over het lenen van e-books, het installeren van apps, het aanvragen van een DigiD en meer. Op donderdagochtend is er het Taalcafé, waar anderstaligen in kleine groepjes in het Nederlands in gesprek gaan.

De bibliotheek op school

Alle basisscholen in Waalre en Eindhoven hebben een schoolbibliotheek. De collectie wordt  door de Bibliotheek Eindhoven actueel gehouden. Ook is aan elke school een mediacoach verbonden. Zij zijn gespecialiseerd in het stimuleren van leesplezier en het ontwikkelen van de digitale vaardigheden bij kinderen en ondersteunen de scholen hierin. Vanuit hun expertise ontwikkelen ze projecten en materialen die door de scholen ingezet kunnen worden.

Meer informatie

Meer informatie over de Bibliotheek Waalre, de collectie en de activiteiten vind je op de website van Bibliotheek Eindhoven en op de website van Het Huis van Waalre.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.