Koninklijke Onderscheiding

Geplaatst op donderdag 27 mei 2021

Op 27 mei is de heer J.A. de Zeeuw benoemd tot Lid in de Orde van de Oranje Nassau. Dhr. De Zeeuw ontvangt zijn koninklijke onderscheiding ter gelegenheid van zijn afscheid van de Voedselbank Aalst-Waalre. Burgemeester Boelhouwer reikte op afstand, met inachtneming van de coronamaatregelen, de versierselen van de Koninklijke Onderscheiding uit in de tuin van de Agnus Dei-kerk. 

In 2006 was de heer De Zeeuw (77) een van de oprichters van de Voedselbank Aalst-Waalre. In de periode 2006 tot 2020 fungeerde hij als bestuurslid en vicevoorzitter en was hij zeer betrokken als vrijwilligerscoördinator. Daarnaast zette hij zich in voor het inzamelen van voedsel en het vinden van opslagruimte.

Van 2010 tot heden is de heer De Zeeuw vrijwilliger bij de Stichting Diaconaal Inloophuis 't Hemeltje. Hij brengt pakketten van de voedselbank naar deze locatie. Daarnaast bereidt hij de maaltijden en verricht hij hand-en-spandiensten.

Een sociaal en betrokken persoon voor de samenleving is een passende omschrijving voor de heer De Zeeuw.

Jan de Zeeuw

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.