Wat zijn die gele driehoeken op de weg?

Geplaatst op donderdag 1 april 2021

Gele driehoeken op straatWe hebben een aantal vragen ontvangen over gele driehoeken op de weg. Deze gele driehoeken zijn bedoeld voor de brandweer en geven aan waar de brandkranen zitten.

De driehoeken worden toegevoegd omdat niet overal een paal staat die aangeeft waar de brandkraan zich bevindt, of omdat de locatie slecht vindbaar is. Door de gele driehoeken kan de brandweer makkelijk de brandkranen vinden mocht het nodig zijn.

Voorheen werden deze driehoeken met wegenverf op het wegdek aangebracht. Na een aantal weken slijten deze er langzaam af. De gele driehoeken zijn uitgevoerd met thermoplast en daardoor is de levensduur langer.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.