Georganiseerde auto-, wandel- of fietstocht niet meer mogelijk binnen coronamaatregelen

Geplaatst op donderdag 25 maart 2021

Inwoners zoeken in deze tijd naar dingen om te doen die nog wél mogen binnen de huidige coronaregels en gaan bijvoorbeeld wandelen en fietsen. Ondernemers proberen op hun beurt zo goed als mogelijk binnen de regels te ondernemen.

Een van de mogelijkheden die (vooral) horecaondernemers benutten, is het organiseren van auto-, fiets-, en wandelroutes. Deze routes gaan langs de betrokken ondernemers, waarbij de deelnemers iets “to-go” kunnen consumeren.

Er komen op dit soort initiatieven in heel Noord-Brabant veel mensen af. Daarom hebben de voorzitters van de Brabantse veiligheidsregio’s afgesproken om bij het toestaan van deze initiatieven één lijn te trekken. Dit betekent dat er geen georganiseerde auto-, wandel- of fietstochten meer mogen plaatsvinden.

Waarom kunnen georganiseerde auto-, wandel- of fietstochten niet plaatsvinden?

  • De rijksoverheid adviseert om zo veel mogelijk thuis te blijven.
  • Er is een verbod op evenementen. Het begrip evenement wordt in deze zin ruim opgevat als ‘’elke voor publiek toegankelijke verrichting van vermaak’’. Hieronder wordt een activiteit verstaan die voor iedereen toegankelijk is en eventueel wordt gereguleerd door bijvoorbeeld kaartverkoop.
  • Er is sprake van een georganiseerd verband.

Wat kan er dan wel?

  • Het verstrekken van een route.
  • Het opzetten van een activiteit die iedereen individueel kan volgen.
  • Een activiteit waar mensen opdrachten uitvoeren, tijd- en plaatsonafhankelijk.
  • Afhalen van eten en drinken vanuit horeca is toegestaan, om elders genuttigd te worden.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.