Gezondheidswinsten behalen met lokaal preventieakkoord

Geplaatst op woensdag 17 maart 2021

Gemeenten en maatschappelijke organisaties werken al sinds jaar en dag samen aan het voorkomen van gezondheidsklachten als gevolg van roken, alcoholgebruik en overgewicht. Ook in Waalre gebeurt al veel op het gebied van preventie.

De gemeente Waalre gaat voor een lokaal Preventieakkoord voor een ‘Gezonde leefstijl voor jong en oud’ en ‘Veilig gebruik van genotsmiddelen (alcohol, roken, drugs)’. Ons doel: een gezond en vitaal Waalre. Bestaande initiatieven, samenwerkingsverbanden en beleidsplannen vormen het fundament van het lokaal Preventieakkoord.

U doet toch ook mee?

Om het lokaal Preventieakkoord tot een succes te maken, hebben we onze partners en inwoners nodig. Zo gaan we samen ambities, doelstellingen en vooral acties binnen het Preventieakkoord voor Waalre vormgeven. Daarom nodigen we alle partners op dit gebied en inwoners die zich betrokken voelen, van harte uit om mee te denken.

Tijdens twee bijeenkomsten presenteren we kort welke kansen een lokaal Preventieakkoord voor Waalre biedt. Ook gaan we aan de slag met ervaringen, knelpunten, inzichten en meningen uit het veld. We kijken hoe we die binnen de gemeente Waalre kunnen oplossen. Miriam van Moll, werkzaam bij SSNB (Stichting Sportservice Noord-Brabant), zal dit proces begeleiden.

Aanmelden

Aanmelden voor (één van) deze digitale bijeenkomsten kan via de website van SSNB. Een aantal dagen voor de bijeenkomst ontvangt u aanvullende informatie over het programma en de link om de bijeenkomst bij te wonen.

  • Gezonde leefstijl voor jong en oud op woensdag 24 maart 10.30 - 12.30 uur
  • Veilig gebruik van genotsmiddelen op woensdag 7 april 15.00 - 17.00 uur

Het lokaal Preventieakkoord voor Waalre volgt op het Nationaal Preventieakkoord door staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Paul Blokhuis, in 2018. Daarin hebben meer dan 70 landelijke organisaties afspraken gemaakt om de gezondheid van alle Nederlanders te verbeteren.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.