Rosanne Franken nieuwe gemeentesecretaris Waalre

Geplaatst op woensdag 3 maart 2021

Rosanne FrankenDe gemeente Waalre heeft per 1 mei 2021 een nieuwe gemeentesecretaris. Rosanne Franken (35) werkt nu nog als manager Bestuur en Communicatie bij Waterschap Brabantse Delta in Breda. Rosanne volgt Marjo de Brouwer op. Zij vervulde de rol van secretaris tijdelijk na het vertrek van Freek Compagne in april 2020.

Bevlogen

Burgemeester Boelhouwer namens het college: “We zijn blij met de komst van Rosanne naar de gemeente Waalre. Een ervaren en bevlogen overheidsmanager. Ze heeft laten zien dat ze sparringpartner van zowel bestuur, directie als medewerkers kan zijn én de verbinding blijft creëren en opzoeken. Een mooie eigenschap waar inwoners natuurlijk enorm bij gebaat zijn. We kijken uit naar haar komst.”

Verbinden en samenwerken

Franken: “Ik ervaar zelf vanuit mijn werk op welke manieren een overheid kan verbinden en samenwerken met inwoners en andere instellingen. Er zit veel kracht in een samenleving en de kunst is om het samen te doen, met hart voor de zaak. De dynamiek van dit samenspel en mijn bijdrage hieraan geeft me veel energie en voldoening. Gemeente Waalre biedt mij de mogelijkheid om alle opgedane kennis in brede zin in te zetten. Waalre is een prachtige gemeente. Er is veel betrokkenheid bij zowel inwoners als ambtenaren en juist deze eigenschap moeten we blijven koesteren.”

Loopbaan

Eerder werkte Rosanne als bestuursadviseur bij de gemeente Tilburg. Ze studeerde Rechten en Bestuurskunde aan Tilburg University en studeerde cum laude af. Ook won ze de nationale scriptieprijs op het terrein van staats- en bestuursrecht. Rosanne is sinds 2015 verbonden als buitenpromovenda aan de vakgroep Public Law & Governance bij Tilburg University. Daarnaast bekleedt ze op dit moment nog diverse nevenfuncties waar ze als expert haar kennis inzet voor korte en duidelijke lijnen tussen de overheid en haar inwoners.

Rosanne woont in Oostelbeers en geniet na een drukke dag het meest van de natuur. Zo maakt ze graag wandelingen met haar vriend en hond. Tijdens het wielrennen heeft ze het groene Waalre ook al ontdekt.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.