Tweede Kamerverkiezingen 17 maart

Geplaatst op zaterdag 20 februari 2021

Op 17 maart 2021 worden de Tweede Kamerverkiezingen gehouden. Ook in Waalre stemt u coronaproof. Vanwege het coronavirus is er de mogelijkheid vervroegd te stemmen. U kunt daarom uw stem uitbrengen op 15, 16 of 17 maart. U krijgt een eigen stempotlood. Voor 70-plussers is er de mogelijkheid om per brief te stemmen. Dit kan al vanaf 10 maart.

Stembureaus

Op woensdag 17 maart, de dag van de verkiezingen, zijn onderstaande stembureaus geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur:

  • Het Huis van Waalre, Koningin Julianlaan 19 (twee stembureaus)
  • Sporthal Hoeveland, Meester Slootsweg 3
  • Ontmoetingscentrum Het Klooster, Hoogstraat 6
  • Sporthal ’t Hazzo, Trolliuslaan 7
  • Sporthal De Pracht, De Pracht 3.

Tip: Kom zoveel mogelijk overdag. Zo kunnen we het aantal stemmers zo goed mogelijk spreiden. Is het op een stembureau drukker dan verwacht? Dan kunt u terecht in Het Huis van Waalre. In het Huis van Waalre zijn twee stembureaus. 

Vervroegd stemmen op 15 en 16 maart

Kiesgerechtigden kunnen op maandag 15 en dinsdag 16 maart aanstaande vervroegd hun stem uitbrengen. Binnen de gemeente Waalre kan dat in Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19, van 07.30 uur tot 21.00 uur.

Stemmen per brief voor 70-plussers

Bent u 70 jaar of ouder, dan kunt u via brief stemmen. U ontvangt tijdig informatie van de gemeente. Dat gebeurt in twee keer. Eerst krijgt u uw stempluspas en daarna uw stembiljet met retourenvelop en informatie over hoe u kunt stemmen. Heeft u alles ontvangen, dan kunt u vanaf 10 maart aanstaande stemmen. U kunt uw briefstem per post naar de gemeente sturen of inleveren bij het afgiftepunt in Het Huis van Waalre. Het afgiftepunt is op de volgende dagen en tijden geopend:

  • Woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 maart van 09.00 uur tot 17.00 uur.
  • Maandag 15 en dinsdag 16 maart van 09.00 uur tot 17.00 uur.
  • Woensdag 17 maart van 07.30 uur tot 19.30 uur.

Meer informatie

Op de pagina Tweede Kamerverkiezingen vindt u alle informatie terug.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.