WOZ-beschikking en aanslag gemeentelijke belastingen 2021

Geplaatst op vrijdag 19 februari 2021

Eind februari 2021 ontvangt u van de gemeente Waalre de aanslag gemeentelijke belastingen 2021. Heeft u een account op MijnOverheid.nl? Dan ontvangt u het aanslagbiljet online in uw Berichtenbox (digitale brievenbus). U moet op mijn.overheid.nl wel een e-mailadres invullen om hiervan een melding te ontvangen. Is er een nieuw bericht voor u, dan krijgt u een e-mail.

Wat kunt zelf regelen via de website van de gemeente Waalre?

  • rekeningnummer wijzigen
  • een machtiging afgeven voor automatisch incasso
  • kwijtschelding aanvragen
  • taxatieverslag bekijken via mijn.overheid.nl. Heeft u geen DigiD dan kunt u bellen met 040-228500. Wij sturen u dan een verslag per post.

De gemeente vindt het belangrijk dat de WOZ-waarde klopt

Op het aanslagbiljet staat ook de WOZ-waarde van uw pand. De WOZ-waarde moet gelijk zijn aan de vrije verkoopwaarde op de waardepeildatum 1 januari 2020. Ook in Waalre zijn de huizenprijzen flink gestegen. Dit leidt tot een hogere WOZ-waarde.

Niet eens met de hoogte van de WOZ-waarde?

De gemeente Waalre probeert de WOZ-waarde van uw pand zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. Bent u van mening dat wij een fout hebben gemaakt? Dan kunt u dit eenvoudig via een mail aan woz@waalre.nl doorgeven. Wij helpen u graag en gratis. Wij willen net als u dat de WOZ-waarde klopt!

Hoge WOZ-waarde heeft ook een voordeel

Een hoge WOZ-waarde kan zorgen voor een lagere hypotheekrente. Als u een hypotheek heeft zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG), komt er een risico-opslag bovenop de rente. Die opslag wordt bepaald door de verhouding tussen de marktwaarde van de woning en de hoogte van de hypotheek. Neem hierover contact op met uw hypotheekverstrekker. Sommige geldverstrekkers zijn bereid om de risico-opslag (deels) te laten vervallen.

COVID-19 heeft nagenoeg geen effect op WOZ-waarden in 2021

Alle berichten over de woningmarkt laten zien dat deze markt geen effecten ervaart van de COVID-19 pandemie en de genomen COVID-19 maatregelen. Het is dus logisch dat ook de WOZ-waarden van woningen voor 2021 niet beïnvloed worden door COVID-19.

Ook voor niet-woningen heeft COVID-19 geen effect op de WOZ-waardebepaling voor 2021. Natuurlijk treft COVID-19 bedrijven en culturele instellingen in hun exploitatie en omzet. Onmiskenbaar worden zij geraakt door de economische crisis als gevolg van COVID-19 en de maatregelen van de regering in het kader van COVID-19. Maar we moeten kijken naar de marktomstandigheden vóór de start van de pandemie met als waardepeildatum 1 januari 2020. Verder is van belang dat we kijken naar de waarde van de onroerende zaak en niet naar de waarde van een onderneming die gevestigd is in een WOZ-object.

Meer informatie

Lees meer op www.waalre.nl/gemeentelijkebelastingen of bel ons via telefoonnummer 040-2282500. Dat kan op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Mailen kan ook naar woz@waalre.nl.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.