Carnaval 2021: klein en online

Geplaatst op donderdag 11 februari 2021

Vanwege de lockdown en de sluiting van de horeca kan carnaval niet gevierd worden zoals we dat gewend zijn: geen feesten, optochten, dweilorkesten, straatcarnaval en volle cafés. Vieren we dan helemaal geen carnaval dit jaar? Bij de echte carnavalliefhebbers zit carnaval in het hart en stroomt het door de aderen. Carnaval bestaat. Maar dit jaar moeten we het wel anders doen.

Bijna een jaar geleden - net na de carnaval - werd duidelijk dat het coronavirus ook Zuid-Limburg en Brabant had bereikt. De sporen van carnaval waren nog zichtbaar in het straatbeeld. Er kwamen strenge maatregelen, een intelligente lockdown en de ziekenhuizen raakten overbelast. We konden ons toen niet voorstellen dat een jaar later het coronavirus ons leven nog zo zou beheersen. En daarmee roet in het eten zou gooien van carnaval 2021.

Creatieve online evenementen

Vanwege de besmettelijkheid van het coronavirus moeten we het aantal contacten beperken en afstand houden. Veel carnavalsverenigingen en horeca zijn hier inmiddels op een creatieve manier op ingesprongen. Zij organiseren een variëteit aan online evenementen waarbij iedereen thuis veilig mee kan doen, om zo toch de carnavalssfeer te proeven. Ook Omroep Brabant heeft - als echte carnavalszender - diverse online evenementen en tv-programma’s. Alle online evenementen en tv-programma’s hebben één doel: op een veilige wijze het feest van verbroedering te vieren, zodat we in 2022 weer ‘heel normaal’ carnaval kunnen vieren.

Lokale activiteiten

Op 13 februari 2021 draagt burgemeester Boelhouwer symbolisch de sleutel over. Dit zal te zien zijn op de website van AWC de Keien, en via de verschillende social media kanalen. Verder kunt u het programma van de lokale verenigingen bekijken voor welke digitale activiteiten er nog meer worden georganiseerd.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.