‘Ga je lekker?!’

Geplaatst op dinsdag 9 februari 2021

Een lekkere traktatie is niet altijd gezond, maar soms mag het. Gemeente Waalre maakt voor jongeren voor één keer een ongezonde uitzondering. Leven in coronatijd is ook voor jongeren niet makkelijk. Met de actie ‘Ga je lekker?!’ trakteert de gemeente de jongeren op iets ‘lekkers’ die ondanks alles ‘lekker gaan’.

Een kleine opsteker

Geen écht contact met vrienden en alleen maar online lessen volgen. Al vanaf maart 2020 is er voor jongeren geen festival meer geweest. Ook tijdens de jaarwisseling waren er geen gezellige feestjes en geen vuurwerk om het nieuwe jaar in te knallen. De jaarwisseling verliep overwegend rustig, met slechts enkele incidenten. De afgelopen maanden heeft de jeugd van de gemeente Waalre laten zien dat ze zich goed aan de maatregelen houden. Dat terwijl ook onder deze bruisende leeftijdsgroep van 12 t/m 24 jaar, eenzaamheid op de loer ligt. De gemeente denkt aan de jongeren en wil daarom iets terug doen. De actie ‘Ga je lekker?!’ geeft de jongeren een kleine opsteker die bij hen past.

Aandacht voor elkaar

De gemeente trakteert eenmalig op iets wat jongeren over het algemeen echt lekker vinden: een frietje met saus. Er wordt ook een gezonde keuze aangeboden, een broodje gezond. Wethouder Jeugdbeleid Liesbeth Sjouw: ‘Natuurlijk willen we als gemeente het goede voorbeeld geven en gezond leven stimuleren. Dat doen we ook en blijven we doen. Maar we leven in een uitzonderlijke situatie door het coronavirus. Daarom stellen we op dit moment aandacht voor elkaar voorop. We vinden het vooral belangrijk dat jongeren zich gehoord voelen en dat zij de beloning krijgen die ze verdienen. Dat doe je het beste door voor iets te kiezen dat hen aanspreekt.’ Bij de traktatie zijn lokale cafetaria’s en snackbars betrokken. Op deze manier worden ook enkele horecaondernemers ondersteund in een moeilijke periode.

Persoonlijk overhandigen

Om de actie ‘Ga je lekker?!’ kracht bij te zitten, gaan de jongerenwerkers, BOA’s en wijkagenten bij een aantal jongeren in de gemeente langs om hen de flyer die ze kunnen inwisselen voor de traktatie, persoonlijk te overhandigen. Zo kan er gelijk gepeild worden of het echt ‘lekker gaat’ met de jongeren en is ruimte voor een praatje.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.