Gemeente biedt ook in 2021 ruimere mogelijkheden voor zomerterrassen

Geplaatst op donderdag 21 januari 2021

De coronacrisis heeft onder andere horecaondernemers hard geraakt. Om de horecabranche tegemoet te komen tijdens de coronacrisis, heeft het college van B&W besloten om uitbreiding van de zomerterrassen toe te staan van 1 april 2021 tot 15 oktober 2021. Uiteraard kan hier alleen gebruik van worden gemaakt wanneer de landelijke maatregel m.b.t. de horecasluiting is opgeheven.

Gemeente Waalre wil horecaondernemers ook in 2021 tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk ondersteunen om deze periode goed door te komen. We denken daarom mee over de mogelijkheden die hen kunnen helpen. Het college van B&W heeft besloten om horecaondernemers indien mogelijk meer ruimte te bieden voor de zomerterrassen. De gemeente gaat hierover proactief in gesprek met deze ondernemers om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast kunnen ondernemers ook contact opnemen met de gemeente via vergunningen@waalre.nl.

In alle gevallen moeten de horecaondernemers een plan voorleggen met minimaal een coronaprotocol, situatietekening en contactpersonen aan de gemeente. Ook gelden er voorwaarden voor het beperken van overlast voor de omgeving. De horecaondernemers moeten zelf de omwonenden hierover actief informeren. Het kan zijn dat de veiligheid of beschikbare ruimte het in sommige situaties niet toelaat om ruimere terrassen te creëren.

Dit is een tijdelijke maatregel die voorlopig geldt van 1 april 2021 tot 15 oktober 2021, het einde van het terrasseizoen. Daarnaast zal het college van B&W geen precario heffen over het terrasseizoen 2021. Precario is belasting voor het in gebruik hebben van gemeentegrond voor bijv. een terras.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.