De Meedoenbijdrage wordt ook in 2021 automatisch verstrekt

Geplaatst op donderdag 14 januari 2021

Ontving u in 2020 ook de Meedoenbijdrage en ontvangt u op 1 januari 2021 een uitkering van de gemeente Waalre, dan wordt de bijdrage automatisch aan u verstrekt in 2021. Dit betekent dat u voor 1 maart 2021 een bericht (beschikking) van de gemeente ontvangt. De Meedoenbijdrage wordt dan voor 1 april 2021 op uw bankrekening bijgeschreven. U hoeft zelf niets te doen en u hoeft de bijdrage niet aan te vragen.

Inkomstenverklaring

Als u in 2020 een Meedoenbijdrage heeft ontvangen maar u ontvangt géén uitkering van de gemeente Waalre dan krijgt u eind januari 2021 een brief van de gemeente Waalre met een inkomstenverklaring. Als u deze inkomstenverklaring voor 22 februari 2021 ingevuld en ondertekend terugstuurt en u heeft geen vermogen en een inkomen van maximaal 115% van het minimum, wordt de bijdrage aan u verstrekt. U ontvangt hierover in maart 2021 een beschikking.

Als u recht heeft op de bijdrage wordt deze voor 1 april 2021 op uw bankrekening bijgeschreven. Ook nu is het niet nodig om de Meedoenbijdrage aan te vragen. Wel moet u de inkomstenverklaring terugsturen.

De Meedoenbijdrage

De Meedoenbijdrage is een bijdrage voor inwoners in de gemeente Waalre met een laag inkomen zodat zij mee kunnen doen aan activiteiten. Deze is in te zetten voor bijvoorbeeld een lidmaatschap van een (sport)vereniging of een bezoek aan een pretpark, een bezoek aan een museum, een abonnement op een dagblad of deelname aan een bingo. De bijdrage geldt voor alle leeftijden. Inwoners met een inkomen tot 115% van de bijstandsnorm en een vermogen onder de vermogensgrens komen in aanmerking voor de bijdrage. De Meedoenbijdrage wordt éénmaal per kalenderjaar verstrekt.

Aanvragen Meedoenbijdrage 2021

In alle andere situaties dan hierboven beschreven kunt u de Meedoenbijdrage 2020 aanvragen bij het Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) van de gemeente Waalre. Dit kan gedurende het gehele jaar. Het CMD is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 040-2282500. Op maandag tot en met donderdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur staan onze medewerkers u graag te woord. U kunt ook een e-mail sturen naar cmd@waalre.nl.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.