Werkzaamheden gezondheidscentrum Mr. Slootsweg

Geplaatst op woensdag 16 december 2020

In januari 2019 stemde de gemeenteraad in met de bouw van een gezondheidscentrum aan de Mr. Slootsweg. In dit gezondheidscentrum komen twee huisartsen, een apotheek en een (medische) fysiotherapeut. Binnenkort start het werk ter voorbereiding op de bouw.

Zes eiken vervangen we door meer dan 20 nieuwe bomen

Het gezondheidscentrum wordt gebouwd op de plek waar nu de voetbalkooi staat. De voetbalkooi en de jongerenontmoetingsplek (JOP) die ernaast ligt, halen we weg. Zes eiken vervangen we door meer dan 20 nieuwe bomen. Vijf bomen daarvan zijn al ouder en dikker. De laanboompjes langs het pad van de sporthal naar de voetbalclub halen we ook weg. Als het mogelijk is verplaatsen we de kleinere bomen naar een andere plek in de gemeente. De nieuwe bomen zijn een mix van verschillende soorten zoals magnolia’s, honingbomen, lindes, acacia’s en elzen. Dit zorgt voor meer (bio)diversiteit en ze zijn minder vatbaar voor plagen.

In het beplantingsontwerp (JPG, 380.6 kB) kunt u gedetailleerd zien waar de bomen worden geplant en in de plantlijst (PDF, 275.0 kB) en plantkeuze (PDF, 6.9 MB) leest u om welke bomen het precies gaat.

De voetbalkooi en JOP komen terug

De opdracht van de gemeenteraad was duidelijk: het groen en de speelplaats die we weghalen, moeten weer terugkomen. We plaatsen een nieuwe voetbalkooi tussen het nieuwe gezondheidscentrum en de voetbalclub. Het verplaatsen van de oude voetbalkooi was niet mogelijk. Deze plek ligt het beste in het zicht en biedt de meeste ruimte zonder dat we extra bomen hoeven te kappen. De nieuwe voetbalkooi krijgt ook baskets en panna-goaltjes. Daardoor kunnen groepen van verschillende leeftijden de kooi tegelijk gebruiken. De nieuwe JOP komt achter een van de goals naast de nieuwe voetbalkooi. Deze plek verlichten we voldoende zodat er goed zicht is. Tegelijk ligt deze plek voldoende afgelegen voor de jeugd.

Het gezondheidscentrum krijgt een eigen parkeerplaats

De aanleg van een nieuwe parkeerplaats voor het gezondheidscentrum zorgt dat de druk op de bestaande parkeerplaatsen niet toeneemt. De toegangsweg naar de parkeerplaats leggen we zo aan dat auto’s gelijk zijn aan voetgangers en fietsers. De inrichting van de openbare ruimte zorgt dat de auto zich te gast voelt in het gebied en dus stapvoets rijdt.

De werkzaamheden

De bomen zijn al gekapt en de voetbalkooi halen we op 17 en 18 december weg. Daarna doen archeologen onderzoek naar archeologische resten. Als dit klaar is, gaat de aannemer van de huisartsen aan de slag. Het bouwverkeer naar de bouwplaats rijdt om via de Molenstraat en de parkeerplaats bij de voetbalclub. Zo hoeft er geen zwaar bouwverkeer langs de school te rijden en voorkomen we onveilige situaties. Tijdens de bouw sluiten we de doorgang van de school naar de voetbalclub helemaal af voor de veiligheid. Voetgangers en fietsers gaan dan tijdelijk via de fietsstraat in de Werenfriedstraat richting de school.

De bouw van het gezondheidscentrum duurt een jaar

De bouw van het gezondheidscentrum zal heel 2021 duren. Het zware bouwverkeer is waarschijnlijk na een half jaar al weg van de bouwplaats. We plaatsen de nieuwe voetbalkooi daarna pas. Als de bouw bijna klaar is, leggen we de nieuwe bestrating en de parkeerplaatsen aan. Dan planten we ook het nieuwe groen en de nieuwe bomen, zodat we begin 2022 helemaal klaar zijn.

Neem gerust contact op als u nog vragen heeft

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de heer T. Hyams van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via tel. 040-2282500.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.