Gemeente doneert kerstbudget aan ‘Een tegen eenzaamheid’

Geplaatst op donderdag 10 december 2020

Dit jaar is alles anders dan andere jaren. Niemand ontkomt aan de coronamaatregelen. We merken dat in onze gemeente Waalre de eenzaamheid onder ouderen én jongeren door corona toeneemt. Omdat er dit jaar geen fysieke kerstontmoeting voor de medewerkers van de gemeente Waalre plaatsvindt, besloot de gemeentelijke organisatie het budget te doneren aan organisaties die zich inzetten om eenzaamheid tegen te gaan. Deze organisaties zijn aangesloten bij de lokale coalitie ‘Een tegen Eenzaamheid Waalre’. Dit is een netwerk van professionele- en vrijwilligersorganisaties die samen met de gemeente eenzaamheid aanpakken.

Zeven organisaties komen in aanmerking voor de donatie

Burgemeester Boelhouwer overhandigt de cheque van € 350,- aan buurtvereniging MalandoDe Seniorenvereniging Waalre, de Aalster Seniorenvereniging, de PVGE Waalre, Met je Hart, Agnus Dei Kerk, de Pracht en buurtvereniging Malando, allen aangesloten bij de lokale coalitie Een tegen Eenzaamheid, ontvangen de donatie van € 350,-. De  gemeente kan door de coronamaatregelingen niet alle organisaties ontvangen in Het Huis van Waalre. Om hier toch bij stil te staan heeft de gemeente één van deze organisaties uitgenodigd om hun cheque in ontvangst te komen nemen. Burgemeester Boelhouwer heeft zo symbolisch het bestuur van buurtvereniging Malando op 9 december de cheque ter waarde van € 350,- overhandigd. De andere 6 organisaties zijn met een persoonlijke brief op de hoogte gebracht dat ook zij op € 350 kunnen rekenen. Dit bedrag kunnen zij inzetten voor acties om eenzaamheid bij hun leden tegen te gaan. 

Buurtvereniging Malando is actief in de buurt

De buurtvereniging Malando is blij met deze cheque. Die laat zien dat we er samen mee bezig zijn. Malando vertegenwoordigt de Mariannestraat, Alexanderstraat, Anna Paulownalaan en de burgemeester van Dommelenlaan. Begin dit jaar zette de buurtvereniging het volgende doel neer: ken je buren. Oud word je thuis, maar hoe creëer je onderlinge verbondenheid met de gedachte zelfredzaamheid en samenredzaamheid. Daar sluit het onderwerp “eenzaamheid” helemaal bij aan. Niet alleen de leden van de buurtvereniging maar iedereen die binnen dit gebied woont kan hier een rol in spelen. Wil je hier je hele leven blijven wonen? Wat heb je daarvoor nodig? Door corona worden we flink geremd in onze aanpak maar het gebaar van de gemeente Waalre wordt zeer gewaardeerd en helpt ons met de volgende stap om ons doel te bereiken. 

Lokale coalitie Een tegen Eenzaamheid

Bent u geïnteresseerd in de aanpak en samenwerking van dit netwerk dan kunt u hiervoor contact opnemen met mevrouw Y. Schouten, beleidsadviseur Sociale Ontwikkeling van de gemeente Waalre. Zij is te bereiken op telefoonnummer 040-2282500.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.