"Daar kan ik iets aan doen, dus daar gá ik iets aan doen."

Geplaatst op woensdag 25 november 2020

De gemeente is zoek naar verhalen. Verhalen van inwoners die iets moois doen. We willen voor deze mensen extra aandacht, een opkikker, een steuntje in de rug of een compliment delen.

We horen graag wat jij meemaakt in coronatijd. Het zijn misschien zware tijden, maar er zijn altijd ook mooie dingen. Een goed initiatief van je buurvrouw, een helpende hand van een vereniging. Uit verwachte of juist onverwachte hoek.

Ook een mooi verhaal? Stuur een mail naar communicatie@waalre.nl.

Lees het verhaal van Maartje Sinot

Maartje zit tussen de ingepakte cadeautjesIk ben Maartje Sinot, 25 jaar oud en woon in Waalre-dorp. Ik help graag mensen, op elk gebied waar dat gaat. In mijn werk en op vrijwillige basis. Zo help ik bijvoorbeeld vluchtelingen en statushouders. Het hele jaar door zamel ik speelgoed en kleding voor hen in. Vorig jaar wilde ik graag iets groters doen, met Sinterklaas. Bij kinderen om mij heen, in werk en familie, zag ik de magie rondom Sinterklaas. Voor mij is dat ook altijd een prachtig feest geweest. Ik vind het erg dat het voor veel kinderen geen prachtig feest is omdat er geen geld voor is. Ik bedacht me: daar kan ik iets aan doen, dus daar gá ik iets aan doen! Ik zamelde cadeautjes in voor gezinnen die die zich dat niet kunnen veroorloven. Dit jaar stap ik weer in de rol van hulpsinterklaas.

Ik ben opgevoed met om je heen kijken naar andere mensen. Ik heb heel erg veel geluk in het leven in die zin dat ik nooit honger hoef te hebben en me nooit zorgen hoef te maken. En dat is voor heel veel mensen anders, ook in Nederland. Het valt in Nederland minder op dat er armoede is, maar het is er wel. Ik ben me altijd erg bewust geweest van het privilege dat ik heb, doordat ik ben geboren in een rijk land. Ik heb een paar jaar in het buitenland gewoond en ervaren hoe lastig het kan zijn om geïsoleerd in een land te wonen. Ik ben daarom zelf gaan zoeken hoe ik anderen kan helpen. Nu help ik bijvoorbeeld anderen met sociale contacten leggen, zoals vluchtelingen en ook expats. Het verschilt tussen 5 en 40 uur per week dat ik bezig ben mensen helpen. Voor nu is het echt een fulltimebaan bovenop mijn eigen fulltimebaan, waar ik ook mensen help. In mijn werk als ZZP’er geef ik ouders advies over opvoedkundige problemen en problemen met of bij baby's. Met baby’s is de oorzaak moeilijker te achterhalen dan met kinderen die wat ouder zijn. De oplossing is dan ook minder makkelijk te vinden. Met een mengsel van kennis, ervaring en gevoel, achterhaal ik het probleem.

Vorig jaar was mijn sinterklaasactie een succes. Maar vanwege de coronacrisis bedacht ik me eerst dat het niet verstandig is om het dit jaar weer te doen. Je kunt minder makkelijk bij mensen langsgaan om donaties op te halen en cadeautjes te bezorgen. Maar daarna bedacht ik me dat door corona, nu júíst de periode is om het te doen. Vorig jaar zijn 48 kinderen blij gemaakt met cadeautjes. Dit jaar bereikte ik binnen anderhalve dag meer dan 50 kinderen die cadeautjes zouden willen ontvangen met Sinterklaas. Maar er zijn cadeaus voor meer. Ik zou graag minimaal 100 kinderen willen helpen. Mijn ultieme doel is 100 gezinnen. De cadeautjes zijn er voor alle kinderen, tot 18 jaar. Er zijn ook gezinnen met zowel jonge als oudere kinderen, dus ook aan de oudere kinderen wordt gedacht. Mensen die willen doneren mogen bijvoorbeeld ook geld doneren. Daarvan koop ik het cadeaupapier, en aanvullende cadeautjes zodat alle kinderen in het gezin passende cadeautjes hebben. Maar ik koop er bijvoorbeeld ook (een extra setje) batterijen van, zodat het elektrische speelgoed bruikbaar is.

Inmiddels heb ik ruimvoldoende donaties ontvangen. Aanmelden om cadeautjes te ontvangen kan nog wel, tot en met zaterdag 28 november. Ben je of ken je iemand die de hulp van mij als hulpsinterklaas kan gebruiken? Laat de namen van de kinderen, de leeftijd en geslacht, en het adres van het gezin achter in een berichtje via: 06-30257638. Je deelname is anoniem, zodat niet iedereen weet dat je hulp vraagt. En dat respecteer ik.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.