"Ik zie dat blije gezichtje zo weer voor me…."

Geplaatst op maandag 16 november 2020

De gemeente is zoek naar verhalen. Verhalen van inwoners die iets moois doen. We willen voor deze mensen extra aandacht, een opkikker, een steuntje in de rug of een compliment delen.

We horen graag wat jij meemaakt in coronatijd. Het zijn misschien zware tijden, maar er zijn altijd ook mooie dingen. Een goed initiatief van je buurvrouw, een helpende hand van een vereniging. Uit verwachte of juist onverwachte hoek.

Ook een mooi verhaal? Stuur een mail naar communicatie@waalre.nl.

Lees het verhaal van Tony Liebregts

Kratten volgeladen met levensmiddelenTony Liebregts is de voorzitter van Voedselbank Aalst - Waalre. Hij vertelt over de vrijwilligers die druk in de weer zijn om wekelijks 110 monden te voeden. Er is grote betrokkenheid vanuit inwoners en dit maakt dat we in de gemeente dit belangrijke werk kunnen doen. Zo zijn er de supermarkten waar inwoners levensmiddelen kunnen deponeren in een kar, is er een statiegeld actie voor de stichting en leveren bakkers broden. Ook zijn donaties in geld en spullen heel belangrijk. Verse groenten en fruit, dat blijkt steeds lastiger, maar ook dat lukt! De voedselbank werkt volgens de Schijf van Vijf van het voedingscentrum, de basis voor ieder die boodschappen komt doen.

Onder zijn voorzitterschap valt het Tony op dat de stichting enorm professioneel is ingericht. Denk aan de voedselveiligheid, waar ze voor 100% aan voldoen. De koelketen, die meer dan goed is gewaarborgd. Hiermee toon je aan dat je producten op juiste temperaturen houdt tijdens vervoer en opslag. Verder is hij blij met hulp uit alle hoeken. Denk aan de ondernemers die hun steentje bijdragen, de vaste vrijwilligers, inwoners die aan de voedselbank denken in de vorm van goederen of een financiële bijdrage.

Wist je dat we op dit moment op verzoek van de gemeente mondkapjes en handgel verstrekken? Ook instanties als Stichting Leergeld en het Diaconaal Noodfonds kunnen bij ons om deze spullen vragen. Wij zorgen dan dat alles op de juiste plek terecht komt.

Tony maakt zich wel zorgen over de verbinding met actieve vrijwilligers. Hij licht toe:

We hebben in deze corona tijd gemerkt dat extra handen enorm welkom zijn, gezien het grootste deel van onze vaste vrijwilligers in de oudere leeftijdscategorie valt. Ook verwachten we een stijging in het aantal mensen dat (tijdelijk) gebruik moet maken van de Voedselbank.

Graag doet Tony dan ook een oproep:

Ken jij of ben jij iemand die voedselbank Aalst - Waalre wil helpen? Geef je op via de website van voedselbank Aalst - Waalre! Jouw hulp is zeer welkom, ook al heb je maar een uurtje in de week tijd. We hebben altijd wel wat te doen. Denk bijvoorbeeld aan het ‘ompakken’ van voedsel. Je krijgt dan een grootverpakking bezorgd en verdeelt het voedsel dan zodat het passend  kan worden uitgereikt.

Hoewel de core business van de voedselbank natuurlijk het verstrekken van voedsel is, vertelt Tony dat ze ook bijzondere aandacht hebben voor de kinderen van inwoners die het financieel moeilijk hebben.

We hebben vorige week nog speelgoed verstrekt aan ouders en opa’s en oma’s. Binnenkort gaan we inzetten op de Kerst. Om ook in deze periode wat extra’s te kunnen bieden aan de mensen. Daarnaast verzorgt de stichting een jaarlijkse uitje naar Toverland. Ontzettend mooi voor ons ook, om dit te kunnen aanbieden. Ik herinner me dat meisje van 10 nog als de dag van gister. Ze mocht vorig jaar mee naar Toverland. Ze was zó ontzettend blij. Het was haar eerste échte dagje uit. Ik zie dat blije gezichtje zo weer voor me. En dat is precies waar we het voor doen!

Tony vertelt tenslotte dat de Voedselbank altijd inzet op het uitgangspunt: geen boodschappen zonder traject. Dit betekent dat ze inwoners in contact willen brengen met instanties die meedenken voor een structurele oplossing om het financieel beter voor elkaar te krijgen. Denk aan een traject om schulden af te lossen. Contacten leggen met de gemeente. Mensen moeten uiteindelijk weer mee kunnen doen, dat is waar het om draait.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.