Bomen snoeien en bladruimen

Geplaatst op dinsdag 3 november 2020

Het is herfst en sinds een paar weken valt het blad weer van de bomen. Afgelopen week (week 44) zijn de werkzaamheden voor het snoeien van bomen en ruimen van bladeren gestart. 

Bomen snoeien

Voordat het bomen snoeien begint, worden de bomen gecontroleerd op veiligheid. Denk aan laaghangende takken of dood hout. De ‘onveilige’ bomen worden als eerste gesnoeid, daarna worden de reguliere snoeiwerkzaamheden uitgevoerd.

Bladruimen

De gevallen bladeren kunnen overlast geven en soms voor onveiligheid zorgen op wegen en fietspaden. Ook kan door (hevige) regenval het blad voor de afvoerputten in de straat gaan zitten waardoor wateroverlast kan ontstaan. Met behulp van bladblazers worden de bladeren op de weg en gazons geblazen, waarna een veegwagen en een tractor met zuigwagen de bladeren verwijderen. De hoofdwegen en fietspaden geven we prioriteit, daarna worden ook de woonwijken (volgens routing) aangepakt.

Contact

Brouwers Groenaannemers is in opdracht van gemeente Waalre verantwoordelijk voor al het groenonderhoud in de gemeente. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Brouwers Groenaannemers via info@team-waalre.nl of 013-5159427.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.