"Iedereen de gelegenheid geven om te lezen"

Geplaatst op maandag 2 november 2020

De gemeente is zoek naar verhalen. Verhalen van inwoners die iets moois doen. We willen voor deze mensen extra aandacht, een opkikker, een steuntje in de rug of een compliment delen.

We horen graag wat jij meemaakt in coronatijd. Het zijn misschien zware tijden, maar er zijn altijd ook mooie dingen. Een goed initiatief van je buurvrouw, een helpende hand van een vereniging. Uit verwachte of juist onverwachte hoek.

Ook een mooi verhaal? Stuur een mail naar communicatie@waalre.nl.

Lees het verhaal van Inge Cornelissen

Inge Cornelissen met haar gezin en de minibiebIk ben Inge Cornelissen, sinds 2017 woon ik met mijn man Jeroen en twee dochters Zoë (10) en Amé (8) in Waalre. Beiden werken we voor de zorg (bedrijfsvoering). Hierdoor krijgen we van heel dichtbij mee wat corona kan aanrichten. Zo werd bij mijn werkgever (Zorggroep Elde Maasduinen) in Boxtel tijdens de eerste golf een ziekenhuisafdeling ingericht. Op deze vleugel waren voorheen kantoren. Een afdeling voor ouderen die specialistische zorg nodig hadden én corona kregen. Denk aan dementie. We hebben veel mensen in de eerste golf, naar deze afdeling zien vertrekken en helaas kwamen er weinig mensen levend vandaan. Dat doet wat met je. Mijn man werkt bij Vitalis (bedrijfsvoering) en maakt ook mee wat corona kan aanrichten. Bij mijn werkgever is het nu redelijk stabiel. Er is geen locatie in een gehele lockdown. Laten we hopen dat dit zo blijft...

Met ons gezin wonen we zoals gezegd sinds drie jaar in Waalre. Voorheen woonden we in Woensel-West. We hadden altijd al zoiets dat wanneer de kinderen wat groter zouden worden, we wilden verhuizen. Naar een plek waar kinderen nog fijn buiten kunnen spelen, zelf naar de supermarkt kunnen gaan en af kunnen spreken met vriendjes en vriendinnetjes. In Waalre is het fijn wonen. De speeltuin is goud waard en bovendien bij ons om de hoek! We hebben nog niet heel veel contact met de buurt, nu deels door corona. Maar ook wel doordat onze kinderen nog in Eindhoven naar school gaan.

Via mijn zus, kwam ik op het idee om een KinderzwerfboekStation en minibieb te maken. Zowel de kinderen als ikzelf hebben erg veel boeken. Eigenlijk hadden we er téveel! Vandaar bied ik graag onze boeken aan. We hebben geen geschikte tuin, dus daarom moest ik op zoek naar een geschikte plek voor de boekenkastjes. In de schutting maakte mijn man de kastjes. Op de bovenste planken liggen daar de boeken voor volwassenen. Op de onderste twee planken liggen de kinderboeken en wat mooie kleurplaten en tijdschriften zoals Donald Duck. Net vóór de Herfstvakantie hangen de kastjes in onze schutting. Vanwege het slechte weer zijn er nog niet heel veel boeken meegenomen of geruild, maar wanneer meer mensen weten van dit infinitief hoop ik dat ze de kastjes weten te vinden! Wat is er mooier dan het delen van boeken? Iedereen de gelegenheid geven om te lezen. Zowel kinderen als volwassenen.

Ook een boek meenemen? Ruilen? Of lenen? De boekenkastjes met kinderboeken en boeken voor volwassenen vind je aan de Hyacintlaan 38. Veel leesplezier!

Groetjes Inge

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.