Koninklijke onderscheiding voor elf brandweerlieden

Geplaatst op donderdag 29 oktober 2020

Trotse brandweerlieden hebben een bosje bloemen gekregenOp woensdag 28 oktober worden de heren D.P. Brinkmann, D.H.J. Comperen, R.W.H.M. Couwenberg, P.W.A.M. van de Gevel, P.H. Konings, E.T.H. van Kuijen,  H. Leijssen, C.C.J.M. Lucius, W.M. van Mierlo, H. Wilbers en mevrouw E.M.A. Willems benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De brandweermannen en brandweervrouw ontvangen de Koninklijke Onderscheiding voor hun inzet voor de vrijwillige brandweer en daarmee de openbare orde en veiligheid van de gemeente Waalre en omgeving.

Door de coronamaatregelen kan burgemeester dr. A.J.W. Boelhouwer de versierselen niet tijdens een bijeenkomst uitreiken. Op woensdagavond 28 oktober belt burgemeester Boelhouwer persoonlijk de decoranda om hen te informeren dat zij een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Tevens wordt een bloemetje bij hen bezorgd. Op een later moment zal het uitreiken en opspelden van de versierselen plaatsvinden.

Verdiensten

 • De heer David Brinkmann (50) is sinds 1998 lid van de vrijwillige brandweer van Aalst-Waalre, onderdeel van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Hij heeft tijdens deze jaren de functie van Brandweerchauffeur zwaar met aanwijzing, bediener van Verbinding- en Commandovoertuig (VC) 1, Ondersteuner VC 1 en Manschap B bekleed.
 • De heer Daan Comperen (40) is sinds 1999 lid van de vrijwillige brandweer van Aalst-Waalre, onderdeel van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Hij heeft tijdens deze jaren de functie van Brandweerchauffeur zwaar met aanwijzing, Voertuigbediener Tankautospuit (TS), VC 1, Ondersteuner VC 1, Leerwerkplekbegeleider, Oefenleider, Manschap B en Bevelvoerder bekleed.
 • De heer Ron Couwenberg (54) is sinds 1987 lid van de vrijwillige brandweer van Aalst-Waalre, onderdeel van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Hij heeft tijdens deze jaren de functie van Posthoofd, Brandweerchauffeur zwaar met aanwijzing, Voertuigbediener TS, Leerwerkplekbegeleider, Oefenleider, Manschap B en Bevelvoerder bekleed.
 • De heer Piet van de Gevel (65) is sinds 1992 lid van de vrijwillige brandweer van Aalst-Waalre, onderdeel van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Hij heeft tijdens deze jaren de functie van Brandweerchauffeur zwaar met aanwijzing, Voertuigbediener TS, VC 1, Ondersteuner VC 1 en Manschap B bekleed.
 • De heer Piet Konings (50) is sinds 1991 lid van de vrijwillige brandweer van Aalst-Waalre, onderdeel van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Hij heeft tijdens deze jaren de functie van Brandweerchauffeur zwaar met aanwijzing, Voertuigbediener TS, VC 1, Ondersteuner VC 1 en Manschap B bekleed.
 • De heer Edwin van Kuijen (50) is sinds 1996 lid van de vrijwillige brandweer van Aalst-Waalre, onderdeel van de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost. Hij heeft tijdens deze jaren de functie van Oefenleider en Manschap B bekleed.
 • De heer Herman Leijssen (52) is sinds 1987 lid van de vrijwillige brandweer van Aalst-Waalre, onderdeel van de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost. Op dit moment is hij bevelvoerder. Hij heeft tijdens deze jaren ook de functie van Brandweerchauffeur zwaar met aanwijzing, Voertuigbediener TS, Leerwerkplekbegeleider en Manschap B bekleed.
 • De heer Christ Lucius (56) is sinds 1990 lid van de vrijwillige brandweer van Aalst-Waalre, onderdeel van de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost. Hij bekleedt de functie manschap B.
 • De heer Hans van Mierlo (53) was van 1996 tot 31 december 2018 lid van de vrijwillige brandweer van Aalst-Waalre, onderdeel van de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost. Hij heeft tijdens deze jaren de functie van Manschap B, Brandweerchauffeur licht/zwaar en Voertuigbedienaar TS en VC1 bekleed.
 • De heer Henk Wilbers (63) was van 1975 tot april 2019 lid van de vrijwillige brandweer van Aalst-Waalre, onderdeel van de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost. Hij heeft tijdens deze jaren de functie van Manschap B, Brandweerchauffeur licht/zwaar en Voertuigbedienaar TS bekleed.
 • Mevrouw Evelyn Willems (49) was van 1992 tot 31 december 2017 lid van de vrijwillige brandweer van Aalst-Waalre, onderdeel van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Zij heeft tijdens deze jaren de functie van Hoofdbrandwacht en leider jeugdbrandweer bekleed en zij gaf rondleidingen aan basisscholen.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.