Wees alert bij een NL-Alert

Geplaatst op dinsdag 13 oktober 2020

Op 5 oktober begon de campagne ‘Wees alert bij een NL-Alert’. De campagne moedigt mensen aan meteen in actie te komen als zij een NL-Alert zien.

NL-Alert wordt steeds vaker ingezet bij noodsituaties. Zo zijn vorig jaar in heel Nederland 174 NL-Alerts uitgezonden. In 2013 waren dit er nog 33. Dit is een goede ontwikkeling: steeds meer mensen worden bij noodsituaties op hun mobiel gewaarschuwd en geïnformeerd.

In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden bij een noodsituatie. Denk bijvoorbeeld aan een grote brand, onverwacht noodweer of instructies om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo weet je meteen wat je moet doen als er in de buurt bijvoorbeeld een brand is uitgebroken, waarbij giftige stoffen vrijkomen. In een NL-Alert lees je bij zo’n brand direct dat je de deuren en ramen moet sluiten en de ventilatie moet uitzetten.

NL-Alert op de mobiel

Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Hiervoor hoef je niets te doen. Mobiele telefoons zijn tegenwoordig standaard ingesteld om NL-Alerts te ontvangen. Zodra je een NL-Alert ontvangt, laat je mobiel een hard en doordringend alarmgeluid horen. Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht en kom in actie. Informeer na een NL-Alert ook anderen, zoals familieleden, buren en vrienden. Zo weten ook de mensen om je heen wat er aan de hand is en wat zij moeten doen. Ga voor informatie over NL-Alert naar www.nlalert.nl.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.