Eerste installatie systeem Leefsamen

Geplaatst op vrijdag 2 oktober 2020

Op donderdag 1 oktober is het systeem van Leefsamen bij de eerste deelnemer in Waalre geïnstalleerd! Dit gebeurde thuis bij Loes Bodifée (73 jaar). Loes heeft direct al drie contactpersonen in de buurt gevonden en iemand die haar profiel mee beheert.

Loes: “Ik vind het fijn om deel te nemen en het geeft mij een gerust gevoel om verbonden te zijn met buurtgenoten. Ik voel mij nog erg fit en vitaal maar ik vind het toch fijn dat als er wat gebeurt, er hulp komt.” Op de foto wijst Loes naar de slimme rookmelder (één van de slimme sensoren die is geplaatst) en heeft de handleiding van het systeem van Leefsamen in de hand.

Met het systeem Leefsamen wordt op een slimme manier zorg en veiligheid voor de thuiswonende oudere gekoppeld. De woningen van de deelnemers zijn uitgerust met slimme sensoren die een noodsituatie registreren. Via het systeem van Leefsamen worden bij een alarm de naasten geïnformeerd.

Het project Leefsamen is een samenwerking tussen de gemeente Waalre, Leefsamen en KT Waalre. De pilot, waar in totaal 115 deelnemers aan meedoen, loopt het komend half jaar. Lees meer over het systeem op www.leefsamen.nl/waalre.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.