Actie Energie besparen voor huiseigenaren

Geplaatst op maandag 28 september 2020

Van 28 september t/m 22 november 2020 organiseert de gemeente Waalre voor huiseigenaren de ‘Actie Energie besparen’. Hiermee wil de gemeente huiseigenaren helpen met het verduurzamen van de woning, het comfort van de woning te verhogen én de energierekening te verlagen. Huiseigenaren kiezen voor deelname via een geld-terug-actie op energiebesparende materialen óf het aanvragen van een maatwerkadvies aan huis over energiebesparing.

De actie

Deze week ontvangen alle huiseigenaren in de gemeente Waalre een brief over de ‘Actie Energie besparen’. De brief bevat een voucher in de vorm van een persoonlijke code met een maximale waarde van € 50,-. Dit bedrag kan ingezet worden voor het aankopen van energiebesparende materialen (denk hierbij aan tochtstrips, radiatorfolie of LED-lampen) óf een maatwerkadvies aan huis. Dit maatwerkadvies gaat over grote energiebesparende maatregelen in een woning. Denk hierbij aan isolatiemaatregelen, zonnepanelen of een warmtepomp.

Regeling reductie energie

De ‘Actie Energie besparen’ is mogelijk gemaakt door de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Dit is een subsidie die aan gemeenten beschikbaar is gesteld door het Rijk. Het doel van de regeling is het verminderen van CO2-uitstoot door het nemen van energiebesparende maatregelen door particuliere huiseigenaren. Wethouder duurzaamheid Arno Uijlenhoet: ‘Energie besparen is goed voor de portemonnee én het milieu! Daarom ben ik verheugd dat we als gemeente Waalre gebruik kunnen maken van de RRE-regeling om zo ook de inwoners van onze gemeente te stimuleren concreet met energiebesparing aan de slag te gaan. Ik hoop dat zoveel mogelijk huiseigenaren meedoen! Niet alleen zijn we dan samen concreet aan de slag, maar zo vergroten we hopelijk ook het bewustzijn om verdergaande maatregelen te treffen.”

Online informatieavond energie besparen voor huiseigenaren

Op 6 oktober a.s. organiseert de gemeente een online informatieavond. Tijdens deze avond ontvangen huiseigenaren meer informatie over de actie en algemene tips over energie besparen in huis. Aanmelden kan via duurzaam@waalre.nl.

Meer informatie

Kijk op www.waalre.nl/energiebesparen voor meer informatie over de actie. Meer weten over hoe u zelf energie kunt besparen? Kijk ook eens op www.milieucentraal.nl/energie-besparen.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.