‘Ons gedrag maakt het allergrootste verschil’

Geplaatst op vrijdag 25 september 2020

Woorden van onze Minister President tijdens de persconferentie op vrijdagmiddag 25 september. Op meer plekken in het land nemen de besmettingen toe. In een deel van het land zijn zondag 20 september al nieuwe maatregelen ingegaan, zondag 27 september om 18.00 uur volgen nog 8 regio’s waaronder onze regio, Zuidoost-Brabant.

De nieuwe maatregelen zijn als volgt:

  • Bij gelegenheden met een horecavergunning stopt de inloop van gasten om middernacht. Dan gaat ook de muziek uit. Om 01.00 uur sluiten deze gelegenheden.
  • Er komt een verbod om je op te houden in gezelschappen van meer dan 50 personen. Dit geldt voor bijvoorbeeld feesten, borrels en uitjes voor groepen van deze grootte. Dit geldt zowel binnen als buiten. Op deze regel zijn een aantal uitzonderingen van kracht, zoals demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, en dans- en theaterbeoefeningen.
  • Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor een publiekelijk toegankelijke concert in een park. De organisator moet 48 uur voor de start van de samenkomst een digitaal formulier invullen (zie de link naar het formulier onderaan deze pagina).

Op deze meldplicht gelden een aantal uitzonderingen zoals gelegenheden met een horecavergunning, religieuze bijeenkomsten, (super)markten, winkels, bibliotheken, culturele instellingen en vergelijkbare locaties waar er sprake is van een doorstroom van bezoekers.

Ga naar Rijksoverheid voor actuele informatie of bel met het landelijke informatienummer: 0800-1351. Gaat het om de lokale invulling van maatregelen? Neem dan contact op met de gemeente Waalre via e-mailadres gemeente@waalre.nl.

Alle regionale maatregelen in beeld

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.