Gemeente Waalre feliciteert 100 jarige

Geplaatst op dinsdag 1 september 2020

Gemeente Waalre feliciteert mevrouw An Balk - Van Lunteren. Dit jaar heeft zij de bijzondere leeftijd van 100 jaar bereikt. Afgelopen zondag bezocht burgemeester Boelhouwer haar, om haar persoonlijk te feliciteren.

Mevrouw An Balk - Van Lunteren werd geboren in 1920 in Den Haag, als eeneiige tweeling. An werkte als telefoniste bij de PTT (Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie) waar zij met behulp van stekkertjes de verbindingen tussen de abonnees tot stand bracht.

Ze maakte de oorlog mee, haar huis raakte beschadigd bij een zwaar bombardement in Den Haag. Nadat in 2016 haar man overleed, verhuisde ze naar Waalre om dichter bij haar kinderen te wonen. An wordt omschreven als een warme, sociale vrouw die voor iedereen een luisterend oor heeft. Ze oordeelt nooit, gaat écht met haar tijd mee en ze heeft nooit ruzie: “Gewoon omdat ik geen ruzie maak...”

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.