Taxbus vangnet voor OV verlengd tot 1 oktober 2020

Geplaatst op woensdag 19 augustus 2020

Daar waar in Brabant geen buslijnen/buurtbussen meer rijden, kunnen reizigers gebruik maken van de regiotaxi's, in Zuid-Oost Brabant bekend als Taxbus. De provincie heeft met de vijf regio’s in Brabant afgesproken dat reizigers tegen Wmo-tarief kunnen reizen. Dat is gelijk aan het OV-tarief. U kunt een Taxbus bestellen door te bellen met de reserveringslijn 0800-0234795 en hoeft in dit geval niet in het bezit te zijn van een Wmo-pasje.

Deze maatregel is vooralsnog verlengd tot 1 oktober 2020.

Richtlijnen per 1 juli

Per 1 juli gelden de volgende richtlijnen binnen het Taxbus-vervoer:

  • Als u een rit boekt, dan stelt de telefonist u enkele vragen om na te gaan of u geen Corona gerelateerde klachten heeft (gezondheidscheck). Als u geen klachten heeft, dan mag u gewoon met de Taxbus reizen.
  • De chauffeur draagt een medisch mondkapje. U bent verplicht een niet-medisch mondkapje bij u te hebben en deze te dragen in de taxi. Indien u dit niet bij u heeft of weigert op te zetten, dan kan de chauffeur u (voor zijn/haar en uw veiligheid) niet vervoeren.
  • Wij verzoeken u om “reizen via automatische incasso" aan te vragen, voor meer informatie kunt u kijken op de website van Taxbus: www.taxbus.nl.
  • Indien u toch contant wilt betalen, dan kan dat alleen gepast. De chauffeur kunnen geen geld wisselen in het voertuig. In het voertuig is een geldkistje of bakje aanwezig waar u het geld in kan deponeren.
  • U laat uw pasje zien aan de chauffeur, maar hoeft dit niet te overhandigen.
  • Als u vanuit uw gemeente een indicatie heeft zoals voorin, reizen per taxibus of taxi personenauto, dan zal de vervoerder hier rekening mee houden.
  • Scootmobielen kunnen weer mee met Taxbus.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.