Taxbus vangnet voor OV verlengd tot 1 september 2020

Geplaatst op maandag 29 juni 2020

Daar waar in Brabant geen buslijnen meer rijden, kunnen reizigers gebruik maken van de regiotaxi's, in Zuid-Oost Brabant bekend als Taxbus. De provincie heeft met de vijf regio’s in Brabant afgesproken dat reizigers tegen WMO-tarief kunnen reizen. Dat is gelijk aan het OV-tarief. U kunt een Taxbus bestellen door te bellen met de reserveringslijn en hoeft in dit geval niet in het bezit te zijn van een Taxbuspasje.

Deze maatregel is vooralsnog verlengd tot 1 september 2020.

Waarom deze maatregel?

Vanwege het corona virus rijden sinds 19 maart de vervoerders Arriva en Hermes volgens een aangepaste dienstregeling. De provincie heeft aan de vervoerders gevraagd om ervoor te zorgen dat alle belangrijke bestemmingen, zoals bijvoorbeeld ziekenhuizen, bedrijven en werklocaties, goed bereikbaar blijven. De coronamaatregelen leiden tot aanzienlijk minder reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer. De dienstregeling is aangepast en de frequentie van het aantal bussen verlaagd. Zo wordt er niet met ‘lucht’ rondgereden en blijft het ov beschikbaar om Brabant bereikbaar te houden. Mocht blijken dat er zich op bepaalde plekken onverhoopt problemen voordoen doordat bijvoorbeeld buurtbusverenigingen niet meer rijden, heeft de provincie de vervoerders gevraagd om daar flexibel op in te spelen. Dat wordt nu gedaan door de samenwerking met de regiotaxi’s.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.