Dag tegen Ouderenmishandeling

Geplaatst op maandag 15 juni 2020

Op 15 juni is het de Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling. Ouderen moeten zich veilig voelen en veilig zijn. Toch krijgt 1 op de 20 thuiswonende 65-plussers ooit te maken met ouderenmishandeling, blijkt uit onderzoek in opdracht van het WODC. Het gaat hierbij onder andere om lichamelijk geweld, geestelijke mishandeling en financiële uitbuiting.

Advies en hulp

Lees op ikvermoedhuiselijkgeweld.nl wat je kunt doen met je zorgen. Op de website staan onder andere de signalen van ouderenmishandeling en tips om het gesprek aan te gaan. Voor advies en hulp  - ook als je twijfelt of het wel om oudermishandeling gaat - kun je bellen met Veilig Thuis via 0800-2000. Dat kan anoniem.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.