Asfalteren Molenstraat buiten bebouwde kom

Geplaatst op donderdag 11 juni 2020

De Molenstraat buiten de bebouwde kom wordt opnieuw geasfalteerd. Dit is het gedeelte tot de brug bij de Volmolen. De werkzaamheden starten rond 22 juni en duren ongeveer twee weken. In deze periode is de kruising Molenstraat-Timmereind niet bereikbaar. De kruising met de Mosbroekseweg is enkele dagen gesloten. Aannemer Heijmans informeert de omwonenden.

De Molenstraat binnen de bebouwde kom is tot het einde van het jaar afgesloten ivm de vervanging van de riolering. Het asfalt van de rijbaan en de fietspaden buiten de bebouwde kom is in slechte staat. Daarom asfalteren we dit gedeelte nu ook. Dan hoeven we deze weg later niet opnieuw af te sluiten.

Werkzaamheden

Aannemer Heijmans voert de werkzaamheden uit. Eerst vervangen zij het asfalt op het fietspad aan de zuidzijde. Dan volgt het fietspad aan de noordzijde. Fietsers en bromfietsers kunnen tijdens de werkzaamheden dus gewoon passeren. Daarna wordt de rijbaan aangepakt. Er wordt 1 laag asfalt verwijderd en twee nieuwe lagen aangebracht. De totale werkzaamheden duren ongeveer twee weken, afhankelijk van het weer.

Verhoogde kruising

De kruising met de Mosbroekseweg/Timmereind wordt een verhoogd plateau. Dit is een voorrangskruising. Daarom worden de fietsoversteken rood met blokmarkering. Tussen het verhoogd plateau op de kruising en de brug bij de Volmolen komt een drempel om de snelheid te verminderen.

60km indeling

Het gedeelte van de Molenstraat buiten de bebouwde kom is een 60km weg. Op het nieuwe asfalt wordt de belijning daarop aangepast: er is één baan voor twee rijrichtingen. De bromfietser wordt verplaatst naar de rijbaan. De weg sluit op deze manier aan op de weg in Bergeijk.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.