Regeling Wmo Taxbus verlengd tot 1 juli

Geplaatst op dinsdag 9 juni 2020

De provincie Noord-Brabant heeft geregeld dat reizigers tijdelijk gebruik kunnen maken van de Taxbus, als reizen met het OV niet mogelijk is. Ook als u géén Wmo-pas heeft. Deze regeling is verlengd tot 1 juli 2020.

Op dit moment rijdt er nog geen buurtbus in Waalre en ligt het begeleid vervoer van GoedvoormekaarWaalre stil. Maar het kan zijn dat u toch een rit moet maken.

Wat houdt de regeling in de praktijk in?

Als het gewone openbaar vervoer géén optie is om bij uw bestemming te komen, betaalt u voor de Taxbus het Wmo-tarief (opstaptarief  € 0,98, km-tarief  € 0,172). Als de rit wél met het gewone openbaar vervoer te maken is maar u toch liever met de Taxbus reist, betaalt u een hoger tarief (opstaptarief € 6,28, km-tarief € 1,57).

U kunt bellen met de reserveringslijn 0800-0234795 van Taxbus om een rit te boeken. Daar beoordeelt men met behulp van de reisplanner 9292 of de betreffende rit wel of niet ook met het gewone openbaar vervoer te maken is.

Maatregelen corona

Taxbus volgt de richtlijnen van het RIVM. Dus blijf thuis bij verkoudheidsklachten en houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar, ook bij het in- en uitstappen. Daarnaast heeft Taxbus per 8 juni een aantal extra maatregelen genomen: waaronder het doen van een gezondheidscheck bij de ritboeking; een maximale bezetting in de voertuigen (2 reizigers voor personenauto en 4 reizigers in een bus); het verplicht dragen van een mondkapje (niet-medisch) en het niet meer vervoeren van scootmobielen. Voor vragen en meer informatie over deze maatregelen kunt u contact opnemen met Taxbus via 0800-0234795 of kijk op www.taxbus.nl.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.