Gemeente biedt ruimere openingstijden voor contactberoepen

Geplaatst op dinsdag 19 mei 2020

Gemeente Waalre wil ondernemers tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk ondersteunen om deze periode goed door te komen. We denken daarom mee over de mogelijkheden die voor ondernemers kunnen helpen.

Het college van B&W heeft daarom besloten om beoefenaars van contactberoepen meer ruimte te geven in hun openingstijden, zodat zij meer klanten kunnen ontvangen, met inachtneming van de Coronamaatregelen. Om dit mogelijk te maken worden contactberoepen tot 1 september 2020 gelijkgesteld met winkeliers, waarvoor ruimere openingstijden gelden. Deze openingstijden zijn opgenomen in de winkeltijdenverordening.

Beoefenaars van contactberoepen kunnen hierdoor hun openingstijden verruimen, zonder hiervoor een ontheffing aan te vragen. We vragen beoefenaars van contactberoepen via een mail aan vergunningen@waalre.nl aan te geven welke afwijkende openingstijden zij gaan hanteren. Het kan zijn dat de veiligheid of gezondheid het in sommige situaties niet toelaat om ruimere openingstijden te hanteren. Als dat het geval is, krijgt u van ons antwoord. Dit is een tijdelijke maatregel die voorlopig tot 1 september 2020 geldt.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.