Dodenherdenking Waalre op 4 mei vanuit huis

Geplaatst op vrijdag 24 april 2020

Door de coronacrisis is ook de dodenherdenking op 4 mei aangepast. Er is in Waalre geen herdenkingsceremonie bij het beeld ‘Bevrijding’ in het plantsoen bij de Iman van Den Boschlaan. In plaats daarvan wordt de toespraak van burgemeester Brenninkmeijer live uitgezonden via de Facebookpagina van de gemeente: www.facebook.com/gemeenteWaalre vanaf 19.45 uur. Het taptoe signaal wordt door twee trompetters vanaf de kerktorens van kerken in Aalst en Waalre-dorp geblazen.

U kunt dus thuis meekijken naar de toespraak van burgemeester Brenninkmeijer, de twee minuten stilte houden en daarna meezingen met het Wilhelmus. Zo staan we alleen, maar toch samen, stil bij 75 jaar dodenherdenking in Waalre.

Nationale herdenking

Het comité 4 en 5 mei vraagt iedereen om van huis uit mee te doen. Zij vragen alle Nederlanders om op 4 mei de hele dag de vlag halfstok te hangen (normaal mag dit pas na 18.00 uur). Op 4 mei kunt u dit jaar thuis op televisie of online kijken naar de Nationale Herdenking. Meer informatie hier staat op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.