Mantelzorgen in coronatijd

Geplaatst op woensdag 15 april 2020

De situatie waarin we zitten in deze coronacrisis is lastig voor iedereen. Het raakt ons allemaal. Er wordt nu ook meer dan ooit extra inzet gevraagd van familie en mantelzorgers. De thuiszorg heeft in veel situaties de zorg verminderd en biedt alleen de meest noodzakelijke hulp. Vrijwilligers komen niet meer aan huis, contacten met familie en buren zijn tot een minimum beperkt.

Maar als mantelzorger heb je wel je zorgtaken die doorgaan. En in veel situaties zelfs extra taken door het wegvallen van professionele zorg of dagbesteding die er is niet meer is. Wie doet de dagelijkse boodschappen nu je ouders niet meer de deur uit kunnen?

Wie zorgt er voor jou?

Mocht je als mantelzorger behoefte hebben aan een luisterend oor, aan praktische ondersteuning of tips om deze periode goed te doorstaan; neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg Waalre via GoedvoormekaarWaalre. Binnen de geldende overheidsrichtlijnen rond het coronavirus zal gekeken worden hoe er op jouw hulpvraag een antwoord gegeven kan worden.

Contact

Je kunt bellen naar GoedvoormekaarWaalre, iedere werkdag tussen 9.30 en 12.00 uur. Tel. 06 – 25762422. Mailen kan naar info@goedvoormekaarwaalre.nl. Je kunt ook zelf een oproep plaatsen op www.goedvoormekaarwaalre.nl/coronahulp. Op deze website staan al diverse vrijwilligers die juist in deze periode graag iets voor een ander willen betekenen.

Aarzel niet om je hulpvraag kenbaar te maken. Niemand is er mee gebaat als je als mantelzorger ook uit zou vallen!

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.