Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (TORZO)

Geplaatst op woensdag 25 maart 2020

Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor bedrijven en zzp’ers. Bent u als Waalrese ondernemer getroffen door deze crisis? Mogelijk komt u in aanmerking voor een tijdelijke financiële ondersteuning via de gemeente: de tijdelijke ondersteuning voor ondernemers en ZZP-ers (Torzo).

Aanvraag indienen

Vanaf nu kunt u als ondernemer of zzp-er in Waalre een aanvraag indienen voor een aanvullende uitkering voor levensonderhoud en/of voor bedrijfskapitaal. Het is een tijdelijke voorziening voor drie maanden die per 1 maart 2020 ingaat. Deze regeling wordt voor ondernemers uit Waalre uitgevoerd door de gemeente Veldhoven. Ga direct naar de voorwaarden en het aanvraagformulier

Let op: TORZO is een aanvulling van het eigen inkomen tot het sociaal minimum loon: ongeveer 1500,- voor gehuwden en 1000,- euro voor alleenstaanden (Het inkomen van de partner wordt buiten beschouwing gelaten). Heeft u neveninkomsten die hoger zijn dan het sociaal minimum loon, dan heeft een aanvraag indienen geen zin.

Meer vragen? 

Mocht u nog meer ondernemersvragen hebben dan kunt u mailen naar de bedrijfscontactfunctionaris: rjongen@waalre.nl

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.