Subsidie van 50.000 voor Innovative Mechanical Engineering Technologies BV

Geplaatst op dinsdag 10 maart 2020

Op 3 maart reikte wethouder Loek Kruip, namens het Stimuleringsfonds van de Metropool Regio Eindhoven, een cheque van € 50.000,- uit aan het Waalres bedrijf Innovative Mechanical Engineering Technologies BV (IME).

Ramon Solberg, directeur van IME, nam de cheque aan samen met Mannes Westhuis, directeur van BKB Precision. IME en BKB werken samen aan het project 'Next-Level Inerte Productieomgeving' waarvoor de subsidie werd gegeven.

Doel project

Het doel van het project is een onderzoek naar de haalbaarheid en het maken van een getest prototype van een hoogwaardige inerte productieomgeving voor elektrospinmachines. De eisen die aan implantaten in het menselijk lichaam worden gesteld zijn heel streng. Terwijl de materialen waarmee de implantaten gemaakt worden, zogenaamde nanofibers, heel gevoelig zijn voor de kleinste veranderingen in de productieomgeving. Daarom wil IME in samenwerking met BKB een cleanroom-plus bouwen als productieomgeving. Deze moet tegen hoogspanning kunnen én 100% steriel zijn. IME verwacht via inerte kunststof de oplossing hiervoor te kunnen bieden.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.