Aanvragen voor Lintjesregen 2021

Geplaatst op maandag 10 februari 2020

LintjeHet lijkt nog heel ver weg, maar voor de Lintjesregen 2021 kunt u nu al aanvragen indienen bij de burgemeester. Dit kan tot uiterlijk 1 juli 2020.

Wie kan een Koninklijke Onderscheiding aanvragen?

Iedereen kan een onderscheiding aanvragen voor een inwoner of inwoonster van de gemeente Waalre.

Wie komt in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding?

Om voor een lintje in aanmerking te komen, moet de kandidaat zich jarenlang bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving of langere tijd opvallende prestaties hebben geleverd.

Voordragen Lintjesregen 2021

Wilt u iemand voordragen voor de Lintjesregen 2021, stuur dan de volgende gegevens:

  • een goed gemotiveerde brief aan de burgemeester en daarin beschrijft u om wie het gaat en welke activiteiten degene (heeft) verricht. U geeft een uitgebreide toelichting op de werkzaamheden en in welke periodes deze hebben plaatsgevonden
  • een volledig ingevuld voorstelformulier, te downloaden via www.lintjes.nl
  • minimaal 3 ondertekende motivatiebrieven van de ondersteuners

uiterlijk per 1 juli 2020 per e-mail naar bestuurssecretariaat@waalre.nl

en/of

VERTROUWELIJK per post naar:

De burgemeester van Waalre
Postbus 10.000
5580 GA Waalre

Het krijgen van een onderscheiding is voor de persoon in kwestie altijd een hoogtepunt. Zorg dus dat uw voordracht geheim blijft!

Uitreiking Lintjesregen 2021

De uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding gebeurt tijdens de jaarlijkse Lintjesregen op de laatste werkdag voor Koningsdag.

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding op ander moment

U kunt ook iemand door het hele jaar heen voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding. Dit noemen we een uitreiking op een ander moment. Dit kan alleen als er een direct verband is tussen de verdiensten van de kandidaat en een speciale dag. Bijvoorbeeld bij een jubileum of het beëindigen van een belangrijke bestuursfunctie. Voor deze tussentijdse voordrachten geldt een indieningstermijn van 6 maanden. Verzoeken kunt u tot 6 maanden voor de datum van uitreiking per post of mail (bestuurssecretariaat@waalre.nl) sturen aan de burgemeester van Waalre.

Vragen?

Voor het indienen van uw voorstel of vragen hierover kunt u contact opnemen met het bestuurssecretariaat van onze gemeente, 040-2282530 of bestuurssecretariaat@waalre.nl.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.