Het Centrum voor Maatschappelijke Deelname bestaat 5 jaar

Geplaatst op maandag 13 januari 2020

Moeder met baby op schoot en kind naast haar, samen met verpleegkundigeIn januari bestaat het Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) van de gemeente Waalre 5 jaar. Heeft u vragen over zelfstandig blijven wonen, de opvoeding van uw kind, leerplicht, inkomensondersteuning of mantelzorg? Bij het CMD kunnen inwoners uit de gemeente Waalre nu al 5 jaar terecht  voor vragen en hulp op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), Jeugdhulp, Minimaregelingen, Werk & Inkomen en Schuldhulpverlening. 

5 jaar bestaan

In 2015 zijn veel zorgtaken overgegaan van het Rijk naar de gemeenten. In de gemeente Waalre is het Centrum voor Maatschappelijke Deelname hier voor opgericht. Het CMD bestaat in januari 2020 5 jaar. Inmiddels weten inwoners van de gemeente het CMD te vinden. Persoonlijk en dichtbij is het uitgangspunt in het contact met inwoners. 

Locatie Medisch Centrum Aalst

Sinds de zomer van 2019 heeft het CMD ook een locatie in het Medisch Centrum Aalst. Hier zijn huisartsen, een consultatiebureau en vele andere zorgverleners werkzaam. Omdat het CMD met deze zorgverleners samenwerkt, is het vanzelfsprekend dat het CMD op deze locatie van zorg & welzijn niet mag ontbreken. U kunt 3 ochtenden in de week (maandag, woensdag en vrijdag van 9 tot 13 uur) gewoon even binnenlopen om uw vragen over bovenstaande onderwerpen te stellen. De consulenten van het CMD staan voor u klaar en nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden. 

Contact

Heeft u vragen? Neem contact met ons op via 040-228 25 00 of stuur een e-mail naar cmd@waalre.nl. Kijk voor meer informatie op onze pagina Centrum voor Maatschappelijke Deelname.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.