Ringleiding in Het Huis van Waalre voor mensen met gehoorproblemen

Geplaatst op dinsdag 3 december 2019

Symbool ringleidingSinds kort is er in Het Huis van Waalre op 2 plaatsen een ringleidingsysteem aangebracht. In de Raadszaal en in de Dommelzaal (theaterzaal). Door de ringleiding is het mogelijk voor mensen met (lichte) gehoorproblemen de raadsvergaderingen goed te verstaan. Ook bijeenkomsten en voorstellingen in de Dommelzaal zijn nu goed te volgen.

Het systeem is een persoonlijk systeem in de vorm van een koptelefoon of een inductielus. De koptelefoon kan worden gebruikt voor versterking van het geluid. Deze is bedoeld voor mensen zonder gehoorapparaat die toch graag het versterkte geluid beter willen horen. Er zijn 20 koptelefoons beschikbaar. De inductielus kan worden gebruikt door personen die een gehoorapparaat hebben. Deze lus communiceert met het gehoorapparaat. Er zijn in totaal 8 van deze lussen beschikbaar. Het systeem werkt alleen in het geval van 'versterkt' geluid, dus als er via de microfoons wordt gesproken.

Wilt u gebruikmaken van de ringleiding?

Voor de raadsvergaderingen kunt u zich melden bij de griffie. Voor de Dommelzaal kunt u dit aangeven bij de medewerkers van Het Huis van Waalre. Waalre is een inclusieve samenleving waar iedereen mee kan doen.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.