De donkere dagen zijn gearriveerd... wees extra alert!

Geplaatst op dinsdag 12 november 2019

In de donkere maanden, tussen oktober en april, is er elk jaar sprake van een piek in woninginbraken, overvallen op bedrijven en woningen, maar ook straatroven. Reden voor de politie en wijkagenten om, onder andere, intensiever te surveilleren en (preventieve) acties te organiseren. Ook wel bekend als het Donkere Dagen Offensief.

Man draait deur op slot voordat hij weg gaat. Licht brandt nog in huis.Wees zelf ook extra alert tijdens de donkere dagen. Let op verdachte situaties en kijk kritisch naar de beveiliging van uw eigen woning. Enkele tips:

  • Sluit alle ramen en deuren als je weg gaat
  • Sluit de deur altijd af als je de woning verlaat
  • Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deuren en ramen zitten
  • Zorg voor goed hang- en sluitwerk
  • Zorg voor goede verlichting in en rondom je huis. Installeer eventueel een bewegingsmelder
  • Zorg dat jouw huis een bewoonde indruk maakt
  • Leg kostbare spullen/sleutels niet in het zicht
  • Maak afspraken met buren om een oogje in het zeil te houden
  • Zet afvalcontainers of ladders niet in het zicht
  • Vermeld niet op jouw voicemail of social media dat je weg bent

Ongewone situaties in jouw woonomgeving? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of, indien het een (dreigend) noodgeval betreft, via het alarmnummer 112. 

WhatsApp buurtpreventie

Buurtinformatie is vaak essentieel bij het voorkomen van criminaliteit. Sluit daarom aan bij de buurtwhatsapp-groep in jouw buurt en alarmeer, indien nodig, de buurtgenoten. Kijk op de pagina Buurtwhatsapp om te kijken of er al een buurtwhatsapp actief is en meld je aan. Heeft u nog vragen over BuurtWhatsApp of wilt u een bestaande WhatsAppgroep melden bij de gemeente? Neem dan telefonisch contact op via het algemene telefoonnummer 040-2282500 of stuur een e-mail naar veilig@waalre.nl

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.