Geef inbrekers geen kans!

Geplaatst op maandag 7 oktober 2019

De donkere dagen komen eraan. Dit is het moment waarop inbrekers actiever worden. Het blijkt dat na een inbraak er een verhoogd risico is dat niet lang daarna in andere huizen in de buurt ingebroken wordt. De inbreker kent inmiddels het soort huizen, de gebruikte sloten, vluchtroutes in de omgeving en hij weet welke buit hij kan verwachten.

De politie is de komende periode daarom extra alert in uw omgeving, zowel in uniform als onherkenbaar.

Zelf maatregelen nemen

Maar u kunt zelf ook eenvoudige maatregelen nemen om het risico te verminderen dat u slachtoffer wordt van inbraak. Zorg bijvoorbeeld voor goed hang- en sluitwerk, sluit ramen en deuren altijd af, gebruik een tijdschakelaar voor uw binnen- en buitenverlichting, haal de sleutel uit de binnenkant van het slot en zet ladders en vuilcontainers weg om het inbrekers niet makkelijk te maken om binnen te komen.

Advies in de BuurtTent op 11 oktober

Naast bovenstaande tips staat de politie en gemeente op vrijdag 11 oktober tussen 13.00 en 15.00 uur in winkelcentrum De Bus in Waalre met de BuurtTent. In deze tent kunnen wij u voorzien van advies over te nemen preventiemaatregelen tegen woninginbraken, het opzetten of aansluiten bij een BuurtWhatsApp en overige tips om woninginbraken te voorkomen. We nodigen u graag uit in onze tent!

Meer informatie

De gemeente Waalre en de politie blijven zich inzetten voor een veilige woonomgeving. Uw bijdrage is daarbij van groot belang. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844 of de gemeente via veilig@waalre.nl.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.