Een tegen eenzaamheid!

Geplaatst op maandag 30 september 2019

Van 1 tot en met 8 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Een landelijke campagne die oproept om samen iets te doen tegen eenzaamheid.

Ook in de gemeente Waalre besteden we hier aandacht aan. Deze week zijn gratis ansichtkaarten verkrijgbaar bij het team Goed voor Mekaar Waalre en bij de receptie van Het Huis van Waalre, met de boodschap 'ik nodig je uit!'

Eenzaamheid in Waalre in cijfers: 20 12-18 jarigen, 400 65-plussers en 700 19-64 jarigenEenzaamheid

Eenzaamheid komt onder alle leeftijden voor, jong en oud. Naar schatting zijn in de gemeente Waalre 1100 inwoners (zeer) ernstig eenzaam (bron: GGD). Sociale relaties met andere mensen, zoals familieleden, vrienden en kennissen zijn belangrijke hulpbronnen in het dagelijks leven. Ze vormen het sociale fundament van elk mens en dragen bij aan het gevoel van een zinvol leven. Een sterk sociaal netwerk kan ook een goede buffer zijn om je - bijvoorbeeld op latere leeftijd - niet eenzaam te gaan voelen.

Ik nodig je uit!

Iedereen kan iets doen tegen eenzaamheid. Door contact te leggen met iemand van wie je vermoedt dat hij of zij weinig (betekenisvolle) contacten heeft en zich misschien eenzaam voelt. Een klein gebaar kan een wereld van verschil maken. Stuur deze week eens een kaartje naar iemand waar jij bij op bezoek wilt gaan. Of nodig iemand uit om samen een wandeling te maken. De ansichtkaarten zijn gratis verkrijgbaar bij het team Goed voor Mekaar Waalre en bij de receptie van Het Huis van Waalre. Meer informatie over wat je kunt doen tegen eenzaamheid is te vinden op de website www.eentegeneenzaamheid.nl.  

Goed voor Mekaar Waalre

Kijk ook eens op de website van Goed voor Mekaar Waalre. Goed voor Mekaar Waalre is dé verbindende schakel tussen mensen en organisaties met een hulpvraag en vrijwilligers in de gemeente Waalre. Op de website vind je een overzicht van vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeente Waalre. Meld je aan als vrijwilliger of misschien heb je juist zelf een hulpvraag. Dan kun je hier een beroep op doen.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.