Bewonder het Dommeldal vanuit de hoogte

Geplaatst op maandag 30 september 2019

Uitkijkplatform natuurmonumentenOp maandag 23 september werd het natuur en recreatief project Dommeldal de Hogt geopend. In dit nieuwe natuurgebied van 5 hectare, een gezamenlijk project van de gemeente Waalre en Natuurmonumenten, zijn ook 4,6 kilometer recreatief fietspad en 2 nieuwe fietsbruggen die Waalre verbinden met Veldhoven en Eindhoven aangelegd.

Bij de fietsbrug naar Veldhoven staat tot en met vrijdag 18 oktober het mobiele uitkijkplatform 'Buitenbeeld' van Natuurmonumenten. Vanaf dit uitkijkplatform heeft u een prachtig uitzicht over het Dommeldal.

'Buitenbeeld' is verplaatsbaar en wordt iedere maand door Natuurmonumenten ergens anders in de natuur geparkeerd. Het platform biedt uitzicht vanaf 3 meter hoogte en je kunt verder kijken dan je denkt! Nu staat hij dus tijdelijk in het Dommeldal bij de fietsbrug naar Veldhoven. Vanuit Onze Lieve Vrouwedijk en de Heuvelstraat kunt u het uitkijkplatform bereiken.

5 hectare nieuwe natuur

In het Dommeldal hebben de gemeente Waalre en Natuurmonumenten 5 hectare nieuwe natuur ontwikkeld en toegankelijk gemaakt voor fietsers en wandelaars, door de aanleg van nieuwe fietspaden en wandelroutes, met 2 fietsbruggen over de Dommel. In het gebied grazen Schotse Hooglanders. Daarnaast is een vleermuizenkelder en een poel voor amfibiën aangelegd. Er staan ook 5 informatieborden met informatie over het gebied.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.