Start seizoen van de IVN Natuurwerkgroep Waalre

Geplaatst op dinsdag 24 september 2019

Op zaterdag 28 september start het nieuwe seizoen van de IVN Natuurwerkgroep Waalre. De Natuurwerkgroep van het IVN voert in opdracht van de gemeente Waalre diverse onderhoudswerkzaamheden uit op heide en rond vennen.

Het seizoen duurt tot medio maart 2020. Lees hieronder wat zij doen en help zelf ook mee!

Werkzaamheden Heideveld Dirck van Hornelaan

Op zaterdag 28 september wordt om 09.00 uur gestart met het opschonen van de heide gelegen aan het nieuwe fietspad in Waalre Noord. De Natuurwerkgroep gaat verder met het verwijderen van de berken- en Amerikaanse eikenopslag. Het doel is om het heideveld weer meer kans te geven zich te herstellen. Op de foto hiernaast is het eerste resultaat al te zien van de werkzaamheden, uitgevoerd in februari/maart van dit jaar. De vrijkomende struiken en takken worden afgevoerd. 

Meedoen met de Natuurwerkgroep

Ervaar hoe fijn het is om in de natuur actief te zijn! Er wordt in de periode van 28 september tot medio maart op woensdag- en zaterdagochtend gewerkt van 09.00 tot 12.00 uur. U bent van harte welkom en kunt meedoen met werkzaamheden die geschikt zijn voor alle leeftijdsgroepen. Heeft u een (takken) zaag of schaar? Breng die dan mee en mocht u die niet hebben, dan zorgt de IVN Natuurwerkgroep daarvoor. Meld u per e-mail of telefoonnummer aan:

Landelijke Natuurwerkdag

Op zaterdag 2 november 2019 is er weer een landelijke Natuurwerkdag. Ook in de gemeente Waalre organiseert de IVN Natuurwerkgroep deze dag bij het Heideveld Dirck van Hornelaan. Noteer deze datum alvast in de agenda!

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.