De hond uitlaten: houd het schoon, dat is gewoon!

Geplaatst op dinsdag 10 september 2019

Als hondenbezitter ben je vaak gek op je hond(en) en zorg je daar goed voor. Veel hondenbezitters ruimen hondenpoep keurig netjes op,  maar helaas zijn er ook eigenaren die dat niet doen. Niemand vindt het prettig om andermans hondenpoep op te ruimen of daar in te trappen. Ook ken je jouw hond goed en geniet je ervan als hij of zij lekker los kan lopen en spelen. Maar niet iedereen vindt het fijn als er een loslopende hond rondloopt. Daarom vragen wij iedereen om daar rekening mee te houden.

Wat kun je doen?

Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Als hondenbezitters zich aan een paar regels houden, is het probleem snel opgelost. In Waalre staan blauwe afvalbakken, speciaal bestemd voor de uitwerpselen van een hond. Deze bakken hebben een opening waarin zakjes zitten, zodat je de hondenpoep meteen kunt opruimen. Daarnaast staan op verschillende plaatsen in de gemeente dispensers met zakjes. Je kunt de uitwerpselen natuurlijk ook kwijt in de dichtstbijzijnde gemeentelijke afvalbak.

Voorkom boetes!

De BOA’s controleren regelmatig of de hondenregels binnen de gemeente worden nageleefd.  Indien dit niet gebeurd, kunt u hier een boete voor krijgen. De BOA’s controleren o.a. op: of baasjes zich houden aan de opruimplicht en aanlijnplicht; honden niet worden uitgelaten bij speelterreinen, begraafplaatsen, sportparken of andere plaatsen waar dat verboden is.

De boetebedragen kunnen variëren tussen de 90 en 150 euro per overtreding. Let daarom goed op de plaatselijke hondenregels en voorkom onnodige boetes!

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.