Opletten in het verkeer: de scholen beginnen weer!

Geplaatst op maandag 12 augustus 2019

Op maandag 19 augustus beginnen in regio Zuid, waar de gemeente Waalre onder valt, de scholen weer. Na de zomervakantie is het voor veel kinderen wennen om naar school te fietsen. Voor een deel van hen is het de eerste keer dat zij zonder begeleiding van ouders naar school gaan. Let dus goed op in het verkeer!

Piek in aantal verkeersslachtoffers

Na de zomervakantie is er een piek in het aantal verkeersslachtoffers door aanrijdingen tussen automobilisten en fietsende scholieren. Elke dag melden bijna twee schoolklassen vol kinderen zich voor behandeling op de spoedeisende hulp. Met de campagne 'de scholen zijn weer begonnen' roept gemeente Waalre samen met Veilig Verkeer Nederland alle verkeersdeelnemers op om extra aandacht voor elkaar te hebben, zodat kinderen veilig op school komen. De campagne start één week voor de start van de scholen tot twee weken er na.

Help verkeersongevallen voorkomen

Als automobilist kan je extra rekening houden met fietsende scholieren door zelf op tijd te vertrekken en daardoor minder gehaast en dus niet te snel te rijden. Verder helpt het door je telefoon buiten eigen bereik op te bergen, zodat je niet in de verleiding komt om even een bericht te checken of een telefoontje op te nemen. Ook helpt het als je de kinderen vaker te voet of op de fiets naar school brengt. En heb je een kind dat voor het eerst naar de brugklas gaat? Dan is het verstandig om samen de nieuwe route te oefenen en daarbij de gevaarlijke punten samen te bespreken.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.