Eén tegen eenzaamheid

Geplaatst op maandag 29 juli 2019

De zomer is voor veel mensen een leuke tijd. Samen genieten van mooi weer of er lekker even tussenuit. Maar, voor veel ouderen kan het een lange periode van eenzaamheid zijn. Familie, vrienden en kennissen zijn met vakantie. Hobby- en sportclubs hebben een zomerstop. Het is daarom belangrijk in de zomermaanden contact te houden, al is het maar met een klein gebaar. Wat doe jij tegen zomereenzaamheid?

In Nederland voelt meer dan de helft van de ouderen zich eenzaam. Zij missen het gevoel van contact met anderen. In de zomer is dit gevoel bij 1 op de 6 ouderen nog sterker aanwezig. Uit onderzoek blijkt dat zij gemiddeld wel 8 dagen helemaal niemand spreken!

Wat kun jij doen?

Laat wat van je horen, juist in de zomer. Plan contactmomenten in, maak tijd en vraag hoe het eigenlijk gaat. Meer informatie over wat je kunt doen of hoe je bijvoorbeeld signalen van eenzaamheid herkent, lees je op de website Een tegen eenzaamheid.

Goed voor Mekaar Waalre

Kijk ook eens op de website van Goed voor Mekaar Waalre. Goed voor Mekaar Waalre is dé verbindende schakel tussen mensen en organisaties met een hulpvraag en vrijwilligers in de gemeente Waalre. Op de website vind je een overzicht van vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeente Waalre. Meld je aan als vrijwilliger of misschien heb je juist zelf een hulpvraag. Dan kun je hier een oproep doen.

Liever persoonlijk contact? Het team van Goed voor Mekaar Waalre staat van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur voor je klaar in Het Huis van Waalre. Een afspraak maken is niet nodig. Of neem contact op via telefoonnummer 06-25762422 of via e-mail info@goedvoormekaarwaalre.nl.  

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.