Snoeien van de heesters

Geplaatst op dinsdag 28 mei 2019

In de gemeente Waalre staan op veel plekken heesters. Dit zijn lage struiken dicht bij de grond. Om ervoor te zorgen dat de heesters niet op paden gaan overhangen en dat de plantvlakken mooi dichtgroeien, is vorige week gestart met het snoeien van de heesters.

Verkeersveiligheid

Heesters en bodembedekkers worden één keer in de 3 jaar gesnoeid om de groei af te remmen. Dit gebeurt ook voor de verkeersveiligheid. De beplanting wordt zo gesnoeid dat het zicht voor al het verkeer optimaal blijft.

Heggenmaaiers en heggenscharen

De heesters worden verlaagd met een heggenmaaier (trekker/machine). Op plaatsen waarde heggenmaaier niet bij kan wordt de beplanting handmatig gesnoeid met heggenscharen.

Vragen?

Brouwers Groenaannemers is in opdracht van Gemeente Waalre verantwoordelijk voor al het groenonderhoud in de gemeente. Heeft u vragen over het snoeien van de heesters? Neem dan contact op met Brouwers Groenaannemers via info@team-waalre.nl of via telefoonnummer 013-5159427.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.