Toeristenbelasting in Waalre, hoe zit dat?

Geplaatst op donderdag 16 mei 2019

Eind 2017 heeft de gemeenteraad de verordening Toeristenbelasting gemeente Waalre 2018 vastgesteld. In deze verordening is vastgelegd dat toeristenbelasting betaald moet worden voor een overnachting in een hotel, B&B, camping of andere overnachtingsverblijven in Waalre.

Deze belasting geldt alleen voor toeristische overnachtingen. Natuurlijk hoeven familieleden geen toeristenbelasting te betalen! De toeristenbelasting geldt ook niet voor kinderen onder 12 jaar en inwoners van Waalre. Verder zijn er, onder andere, nog een aantal uitzonderingen voor ouderen en zieken die in een zorginstelling verblijven.

Voorbeeldverordening VNG

Gemeente Waalre volgt de voorbeeldverordening van de Vereniging Nederlandse Gemeente (VNG) die door heel veel gemeenten als voorbeeld is genomen voor het regelen van de toeristenbelasting. Bekijk de verordening Toeristenbelasting gemeente Waalre 2018.

Vergunning nodig voor B&B

Wilt u in Waalre een B&B houden, dan heeft u een vergunning nodig. Deze moet u aanvragen bij de gemeente. De gemeente controleert hier regelmatig op. Alle B&B's en hotels in Waalre hebben onlangs een brief gekregen waarin werd gevraagd om aan te geven hoeveel toeristische overnachtingen er in 2018 in het betreffende hotel of B&B hebben plaatsgevonden. Op basis van deze aangifte wordt uitgerekend hoeveel toeristenbelasting er over het jaar 2018 betaald moet worden. De aanslag hiervoor ontvangen de B&B's en hotels later.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.