Help je mee? Pak alvast je ID!

Geplaatst op dinsdag 14 mei 2019

Een leeftijd schatten is in vele gevallen geen makkie. Maak het voor een verkoper van drank en sigaretten makkelijk en toon bij voorbaat spontaan je ID! Een kleine moeite maakt in dit geval een groot verschil!

Verkopers in supermarkten, slijterijen, sportkantines, horeca, tankstations en tabakszaken zijn verplicht ieder persoon tot 18 jaar te vragen zich te legitimeren bij het kopen van alcohol en sigaretten. Maar leeftijd schatten is niet makkelijk. Iemand van 25 kan nog zomaar aangezien worden voor iemand van een jongere leeftijd en andersom. Pak daarom alvast je ID: scheelt jou tijd, waardoor je sneller kan genieten van je aankoop en voor de verkoper des te fijner. Jij tevreden, én de verkoper ook. Win-winsituatie dus.

Want NIX18: dat doen we samen!

NIX zonder ID banner

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.